Община Сливен

Задържаха военен от Сливен: Капитан С. Стоянов блъснал фатално 80-годишна жена и избягaл

------------------------------------
12.12.2016 / 11:19

На 09.12.2016 г., по искане на Военноокръжна прокуратура – Пловдив, Военен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 41 годишния капитан С. Стоянов – военнослужещ от военно формирование 46 700 – Сливен, за причиняване на смъртта на 80 годишна жена при пътно транспортно произшествие, съобщиха от държавното обвинение.

На 02.12.2016 г. обв. С. Стоянов се движил по път в района на с. Копринка, община Казанлък, управлявайки лек автомобил м.“Пежо 307“. При движението си по пътя С. Стоянов нарушил правилата за движение по пътищата, като не съобразил скоростта си с характера и интензивността на движението и по непредпазливост причинил смъртта на 80 годишна жена. След причиняването на инцидента, Стоянов избягал от местопроизшествието.

В рамките на проведеното разследване и оперативно издирвателни мероприятия, С. Стоянов е установен и задържан.

ВОП – Пловдив е повдигнала обвинение на капитан Стоянов за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата и поиска от Военен съд – Пловдив вземането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът прие доводите на прокурора от ВОП – Пловдив, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление, както и реална опасност Стоянов да извърши друго престъпление.

Разследването продължава. "Tруд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев