Община Сливен

Масирана полицейска акция срещу водачи с алкохол и дрога. Други нарушения в Сливенско

------------------------------------
12.12.2016 / 11:14

Три бързи производства за управление на МПС, след употреба на алкохол, наркотици и за неправоспособност са образувани в хода на специализирана операция на “Пътна полиция”-Сливен по безопасност на движението по време и след студентския празник – 8 декември.

На 8 и 9 декември полицейските служители са констатирали 26 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са актове за неправоспособност, употреба на алкохол под 1,2 промила и други. Образувани са три бързи производства срещу С.С.(43г.) от село Малко Чочовен за неправоспособност, срещу 24-годишния Р.П. от град Сливен за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и против М.Г.(26г.) от село Кипилово, който управлява МПС с концентрация на алкохол 1,95 промила.

 

83 случая на превишаване на скоростта и 28 санкционирани за неправилно паркиране в хода на операция на “Пътна полиция” през почивните дни в Сливен. За времето от 20,00 часа на 10 декември до 01,00 часа на 11 декември са установени 83 случая на превишаване на скоростта и 28 за неправилно паркиране, за което са съставени актове и фишове. По време на широкообхватния контрол, проведен в рамките на операцията, пътните полицаи са проверили 67 автомобила и 76 лица. Констатирани са 27 нарушения. Съставени са 10 акта и 17 фиша. 2 акта за неправоспособност, 6 за управление след употреба на алкохол под 1,2 промила и 2 за застраховка “Гражданска отговорност”.

Тази седмица, от 12 до 18 декември, на територията на ОДМВР-Сливен се провежда операция по линия на TISPOL за алкохол и неправоспособност. Засилени полицейски проверки ще има в районите на заведения, жилищните зони, входно-изходните пътни участъци на градовете и селата, по главните и общински пътища в областта. Освен за употреба на алкохол и за правоспособност водачите ще бъдат проверявани за застраховка “гражданска отговорност”, редовни документи, употреба на наркотици и упойващи вещества, използване на предпазен колан и обезопасителни системи за деца и други.

 

Служители на участък “Надежда” са задържали двама за причиняване на телесна повреда. На 11 декември, около 16,00 часа, между жители на сливенския квартал “Надежда” е възникнал скандал, прераснал в сбиване. Пострадал е мъж на 30 години, който е получил счупване на предни зъби. В хода на проведените издирвателни действия извършителите са установени и задържани. Те са Г.И.(26г.) и Г.М.(32г.) от същия квартал. Срещу тях е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев