Община Сливен

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите в село Хитрино

------------------------------------
12.12.2016 / 09:13

С решение на Министерския съвет понеделник е обявен за ден на национален траур за жертвите от взривилата се цистерна - част от влакова композиция, в село Хитрино, област Шумен, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Преустановен е и учебният процес в СУ "Д-р Петър Берон" в Хитрино. По информация на началника на Регионалното управление на образованието Светлана Милева заниманията в училището в Хитрино ще бъде преустановени, докато е необходимо.

Министерството на образованието и науката е изразило готовност да предостави финансови средства за ремонт на сградата на училището, със заповед на министъра е сформирана и група за психологическа подкрепа, която ще работи на място след възстановяване на учебния процес.

Отлага се и официалното откриване на коледно-новогодишния базар в Шумен, съобщиха от пресслужбата на Общината.

Няма да се състои и празничната музикална програма, решението е във връзка с обявения ден на национален траур за жертвите от взривилата се цистерна и последвалата трагедия в Хитрино.

Ръководството на Община Шумен изказва своите съболезнования към близките на загиналите.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев