Община Сливен

Момче на 12 години и 10-годишно момиче задигнаха лаптоп, инструменти и декодер от частен дом в с. Сборище... Акция на полицията в Нова Загора

------------------------------------
09.12.2016 / 09:51

Момче на 12 години и 10-годишно момиче са извършили кражба от частен имот в село Сборище. На 8 декември децата са влезли в дома на 56-годишен мъж в селото и са откраднали инструменти, декодер за телевизор и лаптоп. Сигналът е подаден вчера от собственика. След установяване на извършителите вещите са предадени и върнати. По случая е образувано проверка за извършено престъпление по чл.194 ал.3 от НК.

 

Полицията в Нова Загора е съставила актове на лица, държащи цигари без акцизен бандерол, в хода на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност и незаконната търговия с тютюневи изделия.

Акцията е проведена вчера за времето то 07,00 до 15,00 часа на територията на град Нова Загора. Полицейските служители са проверили 27 превозни средства и 51 лица.

Констатирани са 16 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Наредбата на общината. Съставени са 4 акта по Закона за акцизите и данъчните складове на лица държащи цигари без акцизен бандерол.

Операциите по пресичане на незаконната търговия с тютюневи изделия продължават.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев