Община Сливен

Управителят на "Напоителни системи" - Сливен Пламен Иванов с оптимистични равносметки за едногодишното си управление

------------------------------------
08.12.2016 / 13:00

Пламен Иванов ръководи „Напоителни системи” – Сливен вече година. В края на 2016 година управителят на дружеството направи кратка равносметка пред местни медии в Сливен.

 

- Как премина тази една година за Вас, г-н Иванов? С какво успяхте да се справите и с какво- не? Кое Ви затрудни?

 

- Успяхме да изпълним бизнес плана, с който встъпих в длъжност. Ще ви дам няколко цифри за пример …. Почистени са отводнителни полета 73 000м3, което се равнява на около 24 км. За изминалата 2016 това е близо 3 пъти повече от направеното през предходната година. Годината беше трудна, постоянно бяхме изправени пред предизвикателства с много от машините, но успявахме да се справим и да се върнем на терен. Хората ми успяха да приемат темпото и това спомогна за доброто протичане на напоителния сезон. Годината беше много суха и доставихме вода на повече водоползватели. Не минахме без поредица от аварии на тръбопроводите и помпените станции, които съумяхме да отстраним в нужния срок. Спазени са всички предписания на институциите.

В държавния сектор е малко по-трудно да се поддържа такова темпо на работа, но съм доволен, че голяма част от хората застанаха зад начертания план и работиха стриктно и усърдно, за което съм им благодарен.

 

- Очаквания за 2017 ?

 

Да задържим и надградим резултатите. Обнадежден съм с тенденцията за увеличаване на ползвателите на нашите услуги и мога с удовлетворение да кажа, че все повече хора търсят услугата вода за напояване, с цел по-големи добиви. Тази година сме увеличили приходите с 12 % от предходната 2015г.

 

- Изпълнихте някои поръчки възложени от община Сливен. През изминалата година името на „Напоителни системи“ се спрягаше по- често в медиите по различни поводи. Веднага примери- новоизградената стрийт фитнес площадка в града, доброволчески инициативи на крепост Туида, на даден етап се включихте в окосяването в края на пролетта и началото на летния сезон….

 

- Да, искам да изкажа специални благодарности на кмета г-н Стефан Радев за доверието и на част от екипа му, с който работихме. Кметът ни е достатъчно диалогичен и ерудиран, а с такива хора се работи бързо и лесно. Смятам, че постигнахме много добри резултати. Оперирахме върху няколко обекта. През 2017-та г се надявам, че с Община Сливен ще продължаваме да си съдействаме по обекти, а Напоителни системи продължава да работи по своя бизнес план- почистване на отводнителни полета, продължаване на започнатите нови, както и подготовката на поливния сезон.

Площадката за стрийт фитнес беше построена по идея на Инициативен комитет с представители на бизнеса, така че трябва да благодарим на местния бизнес и Общината. На Туида се включихме с идеи след едно посещение на крепостта.

В окосяването на терени в града края на пролетта и началото на лятото участвахме, тъй като бяхме запознати с проблемите, които Общината имаше с фирмата, отговаряща за тази дейност. Предложихме услугите си в момент, в който това се превърна в проблем за всички граждани на Сливен.

 

- Какво е нивото на язовир Жребчево ?

 

Язовирът е наполовина празен или наполовина пълен - в момента е 190 милиона м3. Това ще ни гарантира малко повече спокойствие при евентуални засилени валежи.

 

Ще използвам възможността да пожелая светли празници на всички, здраве и късмет през новата 2017 година и отново искам да изкажа благодарност към моя екип за усърдната работа и да си пожелаем добри резултати занапред.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев