Община Сливен

Патриотите обявиха, че ще подкрепят кабинет на Реформаторския блок

------------------------------------
08.12.2016 / 15:37

Патриотичният фронт ще подкрепи евентуално правителство на Реформаторският блок (РБ). Това обяви съпредседателят на ПФ Валери Симеонов пред журналисти в парламента след срещата с реформаторите.

Консултациите по инициатива на РБ са във връзка с обявеното от формацията намерение за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание, след получаването на третия мандат от президента в понеделник. От РБ вече заявиха, че ще преговарят с всички, без ДПС, ДОСТ и БСП. Реформаторите вече се срещнаха с ГЕРБ и обявиха, че по същество ще разговарят за мнозинство след връчването на мандата.

 

Първите две по големина политически партии в парламента – ГЕРБ и БСП, вече върнаха мандата, а държавният глава обяви на два пъти, че ще даде третия на реформаторите.

 

„Ще подкрепим мандата на РБ при съответно внасяне на корекции в програмата, свързани с нашите основни приоритети“, каза Симеонов.

 

„Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и съответно парламентарна криза. Смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за каквото настояваха от БСП с изключителна настойчивост“, посочи той

 

По думите му приоритетите са повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с охраната на границата и мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и в енергетиката, битовата престъпност и оздравяването на климата за дребния и средния бизнес. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев