Община Сливен

Цените на винетките за 2017 година остават непроменени

------------------------------------
08.12.2016 / 15:30

Запазват се цените на винетките за следващата година. Годишният стикер за леки автомобили ще струва 97 лева, месечната винетка - 30 лева, а седмичната - 15 лева.

Новите винетки влизат в продажба от 20-ти декември.

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова присъства на представянето на винетките за 2017-а.

Тя уточни, че всяка винетка е валидна само за конкретен автомобил, затова при покупката й е важно в касовата бележка да бъде вписан регистрационният номер на автомобила.

Винетните стикери за догодина имат нова визия и ново оцветяване с цел предотвратяване опити за фалшификация. Стикерите имат три вида холограми със специални ефекти на преливане и оцветяване.

От следващата година се предвижда въвеждане на допълнителна такса за всички, които шофират без винетка. По същество това ще е глоба, която няма да може да се обжалва и ще се плаща на място. Все още не е ясно каква ще е стойността на тази санкция, но вероятно ще е между 100 и 200 лева. Идеята на регионалното министерство е колите да се спират от движение, докато таксата не се плати, а след това шофьорите ще имат право да карат в рамките на 24 часа, без да се налага да купуват винетка.

Проверките през тази година се показали, че 99 на сто от нарушителите, каращи без винетка, са транзитно преминаващи през страната гастарбайтери, които не си купуват стикери, карат със стари такива или не ги залепят на стъклото и ги разменят с други водачи. Идеята на готвените промени е да се минимизират тези нарушения.

До края на годината могат да бъдат закупени стикери за 2016 година, като те може да се използват до края на януари 2017 г. През тази година са продадени близо 6.5 милиона винетки и няма нито един случай на фалшифициране на стикери. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев