Община Сливен

Лъсва отново истинското лице на Доган: От Кремъл му харизват престижна награда

------------------------------------
08.12.2016 / 09:17

Русия няма „граници”. Тя винаги е била в друго измерение. Именно затова, в актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб. Това казва почетният председател на ДПС Ахмед Доган в писмо до Павел Журавлев, директор на Руския Културно-Информационен Център в София. Повод за откровенията на Сокола е номинацията му за награда заради сътрудничеството между Руската Федерация и България в областта на духовното сближаване на двата народа.

На 6 декември т.г. Доган е бил поканен от името на кметството на Москва и Благотворителния фонд за социални инициативи "Народное Единство " - Русия на тържество в Руския културно-информационен център в София, за да му бъде връчена наградата, съобщава „Епицентър.бг“.

Доган обяснява в писмото си, че приема наминирането с особена чест, защото е бил "закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература".

Номинацията на най-скандалния политик в държавата едва ли е случайна. Тя е част от руската хибридна война срещу нас и идва като следствие от скандалите за изваждане на България от ЕС и НАТО и договарянето на Румен Радев между Корнелия Нинова и анализатора на Путин ген. Решетников.

Не е за пренебрегване и фактът, че още преди година Доган застана на кремълски позиции и прогони лидера на ДПС Лютви Местан, защото подкрепи действията на НАТО при сваления руски самолет от турската армия.

През последните месеци почетният председател на ДПС неслучайно е свързван със стратегическите руски интереси у нас, а партията му е оръжие за изпълнение на московската политика. Самият ген. Решетников е бил гост в Сараите на 25 февруари, новият президент е факт с активната подкрепа на ДПС, а само преди няколко седмици евродепутатите на Доган отказаха да подкрепят мерките на ЕС срещу руската хибридна война.

 

Ето писмото на Доган:

 

До г-н Павел Журавлев

 

Ръководител на Представителството на

 

Россотрудничество на България,

 

Директор на Руския Културно-

 

Информационен Център в София

 

Уважаеми госпожи и господа!

 

Дълбоко съм трогнат от номинирането ми за награждаване във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и Република България, особено в областта на духовното сближаване на народите ни!

В живота ми няколко пъти ми се е случвало да не приемам или да се отказвам от национални или международни награди. Но в конкретния случай за мен е въпрос на чест, че изобщо сте обсъждали името ми. Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя.

Тъкмо затова може би Русия няма „граници”. Тя винаги е била в друго измерение.

Именно затова, в актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб.

 

С чест и почитание:

 

А. Доган (подпис)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев