Община Сливен

Кметът на с. Ковачите Слав Славов с благодарност към Стефан Радев за съпричастността при решаването на 20 - годишен проблем на селото

------------------------------------
07.12.2016 / 15:25

Кметът на Ковачите Слав Славов изрази удовлетворение от предприетите действия на Община Сливен по почистване на дерето в селото и предотвратяване на наводнение. В благодарствено писмо до кмета на общината Стефан Радев той пише: „Искам да изкажа своята благодарност за съпричастността Ви към проблемите на селото ни и за Вашата подкрепа във всяко едно извършено за благото на селото начинание, но най-вече за това, че се извърши почистване на дерето, което ни застрашаваше от наводнение. Такова почистване не е правено от 20 години. С този начин на съвместно съдействие и разбирателство, и с Вашата подкрепа, ще бъдат постигнати много по-добри и ефективни резултати в полза на хората от село Ковачите! Подобряването на условията им на живот е основната ни грижа, с която сме се ангажирали през времето на управлението ни“.

При огледите, съгласно ежегодната заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев за проверка състоянието и проводимостта на речните корита в регулация, беше констатирано, че е нарушена нормалната проводимост на дерето, преминаващо през центъра на село Ковачите. Причина за това беше наличието на дървесна и храстова растителност, издънки, тръстика, както и намалени светли отвори на два водостока от струпване на битови отпадъци и земни маси. Застрашени от наводняване бяха всички прилежащи терени, обясни началникът на отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Община Сливен инж. Снежана Кънева. „Ето защо беше необходимо да се извърши почистване не само на коритото, но и на водостоците. Възложените своевременно видове и обем работи в договорен срок доведоха до положителни резултати в посока премахната прорасла дървесна и храстова растителност, възстановена проводимост на речното корито и най-вече постигнахме целта да няма риск от наводняване в района. Остава да се пази почистеният район от изхвърляне на отпадъци от жителите на селото. Извършена е проверка от Басейнова дирекция, която потвърди качеството на извършената работа и постигнатите цели“, каза още инж. Кънева.

Дейностите, извършени от Община Сливен в село Ковачите, са свързани с грижата за безопасността и предотвратяване на рисковете в населените места.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев