Община Сливен

Митничари разкриха нелегален склад за наливен алкохол край Нова Загора

------------------------------------
07.12.2016 / 15:09

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към Митница Бургас разкриха нелегален склад за алкохол в стопански двор на входа на Нова Загора. Иззети са 1893 литра алкохол с неясен произход в бутилки и бидони с аромат на мастика, мента, ракия, както и високоградусов спирт, съобщават от Агенция „Митници“.

 

При извършената проверка, митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ откриват на територията на частен имот два фургона, в който се съхраняват запечатани и пакетирани в кашони, без етикети, с над 500 еднолитрови пластмасови бутилки, съдържащи алкохолна течност с цвят и мирис на мастика, мента, ракия.

 

Във фургоните са открити и PVC- бутилки по 10 литра, както и бидони и варели от по 50 и 60 литра, съдържащи алкохол със същите цветове и аромати и с монтирани кранове към тях за пълнене на бутилки. В пристройка на двора и в един от фургоните са открити и два резервоара с общо 1113 литра високоградусов спирт.

 

Общото количество иззетата акцизна стока е 1893 литра. Взети са проби, които са предадени за лабораторен анализ, който ще установи съдържанието и вида на алкохолните течности, за които не са представени каквито и да било документи за произход и платен акциз. Преобладаващото количество алкохолна течност наподобява смес от спирт, есенции и оцветители, а за 50 литра е установено, че по първоначални данни наподобяват характеристиките на дестилиран „домашен“ алкохол. Работата по случая продължава.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев