Община Сливен

13 обекта, 70 автомобила и 163 лица са проверени при специализирана акция на полицията в Сливен... Кражба на 26 метра кабел в Нова Загора

------------------------------------
07.12.2016 / 10:37

Проведена е специализирана операция на РУ-Сливен в автокъщи, обекти за разкомплектоване и продажба на части и вещи от МПС, актуализация на подобен тип обекти и проверки на случаен принцип в сектор "Пътна полиция" по време на регистрация на автомобили. Операцията е с цел разкриване на престъпления, свързани с МПС - противозаконни отнемания, кражби на части и вещи от автомобили, лизингови и застрахователни измами, незаконни сделки с автомобили и части от тях, регистрация на автомобили с интервенция на идентификационни номера и използване на неистински съпровождащи документи на МПС.

В хода на акцията, проведена в края на месец ноември и началото на декември, са проверени 13 обекта, 70 автомобила и 163 лица. Не се установени съвпадения в единната европейска информационна система за издирвани МПС. В проверените автокъщи и обекти за разкомплектоване на МПС не се установи нарушения. В хода на операцията е образувано досъдебно производство за кражба на части от МПС.

 

Служители на РУ-Нова Загора работят по кражба на съобщителен кабел, собственост на ДПНКЖИ-Пловдив. Кражбата е извършена за времето от 28 ноември до 5 декември от землището на новозагорското село Богданово. Откраднатият кабел е с дължина 26 метра. Стойността на нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев