Община Сливен

Напук на мрачните прогнози на Нинова и сие – България е в подем!.. Рекорден БВП на човек - 7000 лв. за три месеца

------------------------------------
07.12.2016 / 09:26

Всекидневно Нинова, Йотова, Гечев и др. от БСП бълват смразяващи твърдения как страната ни е вече на дъното. Фактите обаче ги опровергават: след „експеримента” Орешарски е налице икономически подем. Вижте защо:

За първи път брутният вътрешен продукт на човек у нас мина 7000 лв. за тримесечие. Това показват предварителните данни на НСИ за икономиката от юли до септември. Според тях всеки зает създава средно 17,40 лв. за отработен час, или 7001,60 лв., от текущия обем на БВП.

Икономическият ръст на България е 3,4% през третото тримесечие спрямо същия период на 2015 г. Статистиката леко ревизира първоначалните си т.нар. експресни оценки, които даваха растеж от 3,5 на сто. Въпреки това България продължава да е 2-а в ЕС по ръст на БВП, като по-голямо увеличение има само в Румъния. 25,336 млрд. лв. е произвела икономиката ни от юли до септември. На човек от населението се падат 1815 евро, или 2026 долара. Ръстът спрямо предходното второ тримесечие е с 0,7 на сто. Той се дължи предимно на повишено крайно потребление и по-висок износ.

По дейности с най-висок ръст на годишна база е сектор “Култура, спорт и развлечения” - със 7,9%. Увеличението в “Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” е със 7,3 на сто. Според данните на НСИ трудът нараства с 4,2% спрямо същото тримесечие на миналата година. Заетите лица в икономиката са 3,618 млн., като те се увеличават в сектора на услугите. В него за един отработен човекочас се създават средно 15,30 лв. брутна добавена стойност. Показателят е по-висок в индустрията - средно 16,60 лв.

Такава е реалната картина напук на Нинова, Йотова, Гечев и сие.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев