Община Сливен

Грейнаха светлините на Коледната елха пред сградата на община Сливен... С песни и танци бе открит Коледния базар

-------------------------------
06.12.2016 / 21:10

Светлините на Коледната елха на пл. „Цар Освободител“ в Сливен грейнаха на 6 декември. В тържеството се включиха децата на Сливен, със специалното участие на Крисия Тодорова.

Водещи бяха Ивайло Киров /11 клас/ и десетокласничката Камелия Василева от Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“, актьори от ученическия театър с ръководител Веселина Симеонова.

В концерта на открита сцена пред сградата на общината малките балерини от балет „Барби“ при Военен клуб, с ръководител Силвия Терзиева, изпълниха „Танц на снежинките”. Децата от детска градина „Мак“, с музикален учител Звезделина Попова, изпяха „Песен на играчките“ и „Зная кой е“. 4 годишната Зорница Костова от детска градина „Божур” рецитира стихотворение за Коледа.

Танцова програма поднесоха малчуганите от детския фолклорен ансамбъл „Българче“ при Основно училище „Христо Ботев“ и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“, с ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова.

Кметът Стефан Радев поздрави децата на Сливен и заедно с тях отброи минутите в очакване на запалването на светлините на Коледната елха. Той пожела заслужени подаръци от Дядо Коледа, много здраве. „И нека родителите Ви да продължават да се гордеят с вашите постижения. Пожелавам весели и светли празници”, каза кметът.

Тържеството приключи с празнични илюминации, след което с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци беше открит Коледния базар, изграден в източната страна на сградата на община Сливен.

 

Община Сливен организира Коледен базар от 6 декември 2016 г. до 7 януари 2017 година на бул. „Цар Освободител”, източно от сградата на общинската администрация. Откриването беше на 6 декември вечерта с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Сливен”.

Заместник-кметът по хуманитарните въпроси Пепа Чиликова отправи покана към всички съграждани да посетят базара. „Идеята е да създадем коледно настроение за нашите съграждани не само с предлагането на коледни сувенири и стоки, а и с организираните културни събития. В рамките на коледният базар ще има за около час различни концерти и изяви”, посочи Чиликова.

Концерти ще изнесат детски и самодейни колективи от 17.30 часа на 8, 12, 14, 16, 20, 22 и 28 декември.

 

Още снимки от новината

-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев