Община Сливен

Община Сливен ще излъчи 10-те най-добри спортисти на годината

кйххх
02.12.2016 / 19:45

 

Днес се състоя първата среща с ръководствата на спортните клубове в общината за разработване и приемане на регламент за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър треньор и най-добър отбор от колективните спортове за 2016 година. Беше избрана комисия за определяне на най-добрите спортисти с председател Пепа Чиликова - зам.-кмет по хуманитарните дейности, секретар Силвия Никова, общински експерт по спорта, треньори и спортни деятели.

 

Участваха представители на 11 клуба, които гласуваха регламента, както и промените в него. За първи път тази година ще се награди най-добър спортист с увреждания. Той ще бъде номиниран от председателя на Клуба с увреждания „Сини камъни” Ангел Манолов. Спортните деятели приеха да се намаляват с 50 процента точките в категории, където има по-малко от 6 участници в състезанието.

 

Клубовете трябва да направят своите предложения за носители на отличието до 12 декември, след което комисията ще класира 10-те най-добри спортисти на Сливен по приетия днес регламент. Сред изискванията е спортистът да е участвал в международни и държавни състезания, първенства и прояви от името на клубната принадлежност на община Сливен.

 

С приключване на спортно-състезателната дейност се организира традиционна анкета за определяне на най-добрите спортисти. Наградите се връчват на тържество в навечерието на Нова година.

 

2.12.2016г.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев