Община Сливен

Вълната от популизъм не подмина и Сливен! Скандалният бивш кмет Йордан Лечков ще спасява бедните!

------------------------------------
01.12.2016 / 11:34

Георги Вл. ПОПОВ

Всеобщата лудост – популизмът, не подмина и Сливен! И негов говорител стана не кой да е, а Йордан Лечков в качеството му на общински съветник.

В петък миналата седмица същият внесе предложение в местния парламент годишният размер на имотния данък да бъде намален от 3,2 на 2,5 промила. Очаква се то да бъде разгледано на сесия в края на декември. Само ще припомним, че с идването на ГЕРБ в общината бившият футболист също подкрепи поскъпването на данъка, а когато управляваше Милев, неговите финансисти – също. Сега обаче в БСП си правят други сметки и лидерът му Делибалтов веднага даде тон за подкрепа на Лечковото предложение с думите: „За нас социалните ангажименти са най-важни”...

Според кметът Стефан Радев имотният данък в Сливен е съизмерим с приетия в повечето други сродни общини, като таксата битови отпадъци (0,9 промила) е може би най-ниската в страната. Но цифрите в полза или минус на гражданите са работа на специалистите. Думата ни е за скалъпения с популистки хъз мотив на бившия футболист за данъчно увеличение: „Община Сливен е една от най-бедните в страната и доходите на нейните жители са на едно от последните места”.

Никой не оспорва казаното, но все пак кой го изрича? Цели два мандата бившият кмет редеше провал след провал, в ущърб както на общината, така и на нейните граждани. Ще припомним само случая „Язаки”, когато японският инвеститор предлагаше изграждането на завод в града ни с 3500 работни места, а Лечков го прогони в Ямбол - той си знае защо. Заради подобно отношение преразгледаха своите планове за Сливен Миролио и други бизнесмени. По скандален начин 1 милион за ремонт на Старческия дом се оказаха в сметката не на тази фирма, която го извърши. В града ни се ширеше безработица и хаос. В същото време се сключваха договори с „наши” фирми без финансово покритие, раздаваха се крупни аванси и т.н., както правеше и следващият кмет...

Та, ето кой надува днес свирката на популизма и ето кой се прави на спасител на бедните! Май някой таи мераци за депутат... Но какво ли още ще видим в следващите предизборни месеци?

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев