Община Сливен

Депутати събраха 6 000 лева за паметна плоча на д-р Желю Желев

------------------------------------
01.12.2016 / 09:28

Депутатите от ГЕРБ са събрали 6 000 лева, които ще дадат за паметна плоча на гроба на първия демократично избран президент на България Желю Желев.

Паметникът ще бъде готов до края на януари, когото ще бъде направен и помен за двете години след смъртта на Желев, съобщи шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се срещна днес с дъщерята на Желев – Станка.

Проектът за паметника на вечния дом на философа в Боянските гробища е на скулптура Андрей Врабчев и ще бъде направен от гранит.

Инициативата за събирането на парите е на депутатите на ГЕРБ от Сливен, както и на земеделската министърка в оставка Десислава Танева.

"Скромността на Желев винаги е била първото му и най-важно качество и семейството му иска това, което ще се направи да е скромно, но все пак да отдадем заслуженото към него", посочи Цветанов.

Станка Желева сподели, че е било грозно да се спекулира с твърдения, че гробът на Желев е бил занемарен, а истината е, че проектът за паметната плоча се изработва от година и половина и скоро ще бъде готов.

"Смятам за много по-важно да се говори какво е направил той, какво е президентската институция, отколкото по най- махленски начин да се раздухват някакви информации, че бил изоставен гробът и да се правят от това спекулации", не скри огорчението си тя. "Днес бг"

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев