Община Сливен

Oкръжен съд - Сливен задържа под стража Тодор Маслинков за производство на метамфетамин

-------------------------------
30.11.2016 / 13:49

По искане внесено от Окръжна прокуратура –Сливен, съдът задържа под стража Тодор Маслинков от същия град. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 24.11.2016г., в гр. Сливен, без надлежно разрешително, държал прекурсори за производство на високорисково – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.2 от НК, както и за извършено престъпление по 354а, ал.1, предл.2 от НК, а именно за това, че на посочената дата в гр.Сливен, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества- метамфетамин.

 

За престъпленията, предмет на повдигнатото му обвинение, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3г. до 12г. и „глоба“ в размер на от 20 000 до 100 000лв.

 

Според прокурора, налице е обосновано предположение, че обв.Маслинков е извършил престъпленията, в които е обвинен. Той е осъждан многократно, като на 11.07.2016г. е освободен от затвора , след като е изтърпял последното си наказание „лишаване от свобода“ в размер на 3г. и 6м. Той няма постоянен адрес и месторабота. Срещу него са образувани и други наказателни производства за извършени тежки умишлени престъпления. Тези факти подкрепят тезата на прокурора, че е налице и възможност Маслинков да извърши ново престъпление или да се укрие.

 

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

 

Определението на Окръжен съд –Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев