Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Къде сте дарители? И колко ще продължи кампанията за паметника на Шести артилерийски полк?

------------------------------------
30.11.2016 / 11:08

От месец – два - три тече кампанията за набиране на средства за възстановяване паметника на Шести артилерийски полк. Провеждат се различни сбирки и други инициативи, та насъбраната сума най-сетне стигна 10 000 лева. В нея са и дарените от бизнесмена Иван Начев средства от наградата „Селимински”. За останалите 40 хиляди колко време ще трябва? Къде сте дарители?

Тук нямам предвид обикновените граждани, чиито скромни възможности са в рамките на 10-20 лева, за което заслужават уважение. Става дума за биснеса и за людете с възможности като високо платени чиновници, депутати, политически централи и пр. Нека си припомним отново невероятните дарителски жестове на известни сливналии като Хаджи Мина Пашов, Стефан Панаретов, Гарбис Папазян, Димитър Петров и пр., завещали на Сливен имоти, училища и пр. Нима днешната бизнес класа и елит са тъй далече от идеалите на нашите предци – революционери, храбри войни и патриоти?

В интерес на истината – състоянието на част от сливенския бизнес не е никак цветущо заради управленския провал на Йордан Лечков и Кольо Милев, но има и проспериращ такъв именно благодарение на двамата кметове. Но в сметката за даренията за героите от Шести артилерийски полк едва ли влезе нещо от тях.

Дано все пак не се окажем прави.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев