Община Сливен

Условни присъди и 10 хил. лева глоби за съпрузи, продавали дрога на 10-годишни деца

-------------------------------
29.11.2016 / 15:36

Условни присъди по 2 г. с 4-годишен изпитателен срок и глоби по 5 хил. лева определи Окръжният съд в Сливен на двама съпрузи за незаконно държане на 10,326 гр метаамфетамин с цел разпространение – съобщиха от съда. Случаят бе разкрит от криминалистите по сигнал, че семейството от Сливен продава дизайнерска дрога на 10-годишни деца.

 

Наркотикът бе открит на 21 септември на адрес, където живеели Николай Ч. и Минка Ч. При претърсването били намерени част от дрогата, увита в станиолови топчета, и сумата от 166 лева. Другата част от наркотичното вещество, както и по-голяма сума пари – 722 лева и 100 евро – Минка криела в сутиена си. След полицейската акция по искане на прокуратурата съдът остави съпруга в ареста, а жена му бе под домашен арест. И двамата били неосъждани до този момент, безработни, той – с основно образование, а тя – неграмотна.

 

По повдигнатите им обвинения законът предвижда затвор от 2 до 8 г. и глоба от 5 хил. до 20 хил. лева – заявиха от обвинението. В съдебната зала семейството се възползвало от възможностите на закона и поискало съкратено следствие. Съпрузите признали вината си, подписали споразумение с прокуратурата, което било одобрено от съда. По тази причина наказанията били редуцирани. Откритите пари ще бъдат отнети в полза на държавата. Сутиенът и една електронна везна ще бъдат унищожени като вещи без стойност. Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев