Община Сливен

Щрак, Марешки на портрет! Вижте с кого купонясва новият борец за морал в политиката

-------------------------------
29.11.2016 / 15:29

Новият политик и борец за народни правдини Веселин Марешки, който се заканва да стане третата парламентарна сила след изборите, очевидно прекарва свободното си време добре, и то в интересна компания. Както е видно от снимката, аптечният бос демонстрира приятелски чувства към група интересни субекти.

 

Така например, на преден план с черната фланелка, гушнат с политика и доскорошен кандидат за президент, е Петър Борисов Петров с прякор Розата. Розата в момента обитава варненския затвор заради наркотици, а наскоро е получил и нова присъда заедно с още един другар с интересен прякор – Янко Лудия.

 

По-паметливите си спомнят, че Розата и Лудия бяха натръшкани от "Криминална полиция" през лятото на миналата година пред хотела на Иво Гела – „Владислав”, в Златни пясъци.

 

Групичката продавала абсолютно всичко – трева, амфети, кокаин предимно във варненския квартал „Владислав Варненчик”. Според отлично осведомени източници братът на Розата в момента въртял тази търговия, а не е изключено тя да върви и от затвора.

 

С тази ли компания Марешки обсъжда как ще направи българите „най-богатия народ в Европа, а защо не и в света”, каквото амбициозно намерение заяви наскоро.

 

Нека борецът за чиста и свята република обясни с какъв бизнес се занимават другарите му и кои са другите господа на снимката. Най-вляво не е ли Александър Евтимов – Сашо Мароканеца и с какво е известен той в морската столица. Какви общи интереси или потребности са събрали тази компания?

Марешки, който твърди, че няма познанства и дружески отношения с обитатели на подземния свят, всъщност е сред видната клиентела на прокуратурата.

 

Окръжната прокуратура във Варна вече повдигна на Веселин Марешки обвинения за рекет и побой. В обвинителния акт е записано, че на 15.10.2014 година аптечният бос е причинил на общинския съветник Костадин Тодоров Костадинов в качеството му на длъжностно лице телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание.

 

Преди около две години огромен скандал гръмна по медиите, след като се разбра, че Марешки е задържан във Второ районно във Варна заради побоя над общинския съветник. Тогава той насини окото на Костадинов.

 

Инцидентът възникнал около спор между бивши съпрузи за пари от наем на пицария на ул. „Студентска“ във Варна. Марешки бил намесен в спора от бившата съпруга - Красимира Колева, а Костадинов отишъл по сигнал да провери какво става, както впрочем е бил длъжен да направи според Правилника за организация на дейността на Общински съвет- Варна.

 

Прокуратурата повдигна на Марешки и още едно обвинение - че за времето от 09.10.2014 г. до 16.11.2014 г. с цел да принуди Асен Миланов - собственик на пицарията "Ред хот пица", да му плаща месечно 10 000 лева, го е заплашвал с увреждане на имуществото - разрушаване на заведението "Ред хот пица" и с друго противозаконно действие с тежки последици за него - създаване на пречки и преустановяване на на търговската дейност на заведението, като деянието е придружено с унищожаване и повреждане на имуществото, собственост на "Ред хот България" ООД. Според акта деянието е извършено от двама - Веселин Марешки и Красимира Колева, като са причинени значителни вреди - за 14 838,37 лева. А това е престъпление по чл. 213а от Наказателния кодекс.

 

За Марешки е поискана мярка за неотклонение парична гаранция от 20 000 лева, а на Колева - 1000 лева. "Блиц"

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев