Община Сливен

Стефан Радев, кмет на Сливен: Общината ще разчита предимно на държавни средства за реализация на капиталовата си програма

-------------------------------
27.11.2016 / 10:09

Община Сливен ще разчита предимно на държавни средства за реализация на капиталовата си програма. Поради огромната си задлъжнялост администрацията ограничава капиталовите разходи, е коментирал пред Радио „Фокус”-Сливен кметът Стефан Радев. Според него и оставката на правителството води до затруднения в работата на администрацията.

Сливен очакваше одобрение на оздравителния си план от страна на Министерството на финансите, и отпускането на безлихвен заем от 17.5 млн. лева с последваща възможност за опрощаване. Средствата бяха предназначени за покриване на дългове по текущи разходи от предходното управление. След разпада на правителството Сливен не получи одобрение на оздравителния си план и очаквания заем. Радев посочи, че се надява служебният кабинет да одобри плана и да отпусне заема. Кметът призова кредиторите на общината към повече търпение и изрази надежда, че фирмите ще продължат да работят, въпреки натрупаните задължения към тях. Стефан Радев припомни, че при встъпването си в длъжност е наследил около 40 млн. лева дългове.

С емитирането на общински облигации на стойност 25 млн. лева Община Сливен е разплатила част от тях. Покрити са задълженията по капиталовата програма, рефинансирани са стари заеми. В момента Общината дължи около 17 млн. лв за текущи задължения. От тях голяма част са към доставчици на услуги – за храна на детските градини, сметосъбиране и осветление. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев