Община Сливен

Информационният център на Мария Габриел в града проведе кампания „Стоп на насилието над жени“

-------------------------------
26.11.2016 / 10:09

Европейският информационен център в Сливен на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел проведе информационна кампания „Стоп на насилието над жени“ по повод Международния ден за борба с насилието над жени, е съобщила за Радио „Фокус”-Сливен Славена Шейтанова, местен сътрудник в Европейския информационен център.

В рамките на инициативата бяха раздадени стотици флаери с номера на национални горещи телефонни линии за помощ на жертви на насилие, контакти на най-близките до Сливен кризисни центрове и на работещи по проблема местни институции и организации.

Целта на акцията бе да повиши осведомеността по проблема за насилието над жени, предоставяйки в същото време полезна информация относно ангажираните инстутиции, към които могат да се обърнат пострадалите от насилие. „Международният ден за премахване на насилието над жените ни напомня, че всяка трета жена в Европа е била жертва на някаква форма на насилие през живота си. Всяка една от тези жени е била унижавана, преследвана, удряна, подчинявана. Става въпрос за 13 милиона жени годишно, преживели насилие само защото са жени. Но заедно, с целенасочени действия и активност на всички нива, чрез засилена превенция и строги наказания за извършителите, можем да оставим насилието над жените в миналото. Повишаването на информираността за проблема е една от най-важните стъпки за постигането на тази цел и именно в тази посока е днешната инициатива на информационния ми център в Сливен и Жени ГЕРБ. С нея казваме, че не може да съществува устойчиво развитие без спазване на правата на жените, а това не може да бъде постигнато без премахването на всички форми на насилие над тях“, коментира от Брюксел по повод днешния ден евродепутатът Мария Габриел.

Тази информационна акция кореспондира в пълна степен с националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието“, която тя провежда в партньорство с държавни институции и организации на гражданското общество.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев