Община Сливен

В Нова Загора резнаха лентата за още един саниран жилищен блок

-------------------------------
25.11.2016 / 19:41

На 25 ноември в 11.30 ч. беше официално открит поредният саниран блок в община Нова Загора. Пред жилищната сграда на ул. "Васил Левски” 65 кметът Николай Грозев и неговият екип бяха посрещнати от радостните новодомци. „Мечтаехме за това нещо и то се сбъдна.

Сега за нашия блок говорят като за „бижуто” на Нова Загора.” На събитието присъстваха и председателят на ОбС Георги Николов и заместник областният управител Веска Вълчева. Кметът Николай Грозев сподели удовлетворението си от факта, че Нова Загора е един от градовете, чийто жители са се доверили на Националната програма за енергийна ефективност.

„Ръководството на Община Нова Загора използва всяка предоставена възможност за осезаемо променяне облика на родния ни край към по-добро и повишаване качеството на живот на новозагорци. Включването в Националната програма за енергийна ефективност допринася не само за естетическото разкрасяване на родното ни място с умело направените цветни фасади, превръщащи града в очарователен, но има и голям ефект върху подобряването условията на живот на собствениците в многоетажните сгради. На хората тук мога да кажа, че със санирането ежемесечните сметки на домакинствата намаляват значително, животът на апартаментите се удължава, стойността им се увеличава и цялостният облик на кварталите се подобрява.” – заяви градоначалникът.

Той поднесе на председателя на Сдружението на собствениците на Блок №65 Минчо Баръмов грамота за успешно санирана жилищна сграда по НП за енергийна ефективност - „Дом за пример”. Г-н Баръмов, от своя страна, изказа благодарност на ръководството на Община Нова Загора, като поднесе на г-н Грозев символичен подарък-ключ от входната врата на жилищната сграда с думите: „Винаги сте добре дошъл като гост в нашите домове!”. Отец Иван от храм „Света Петка Българска” отслужи водосвет за здраве и благоденствие, след което трикольорната лента беше прерязана от кмета Николай Грозев, заместник-кмета Маргарит Тодоров и Минчо Баръмов. Музикален поздрав към всички присъстващи отправиха танцьорите на ТШ „All steps”.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев