Община Сливен

Генералът от КГБ Решетников с нови признания за срещи с Корнелия Нинова на тема Румен Радев

------------------------------------
25.11.2016 / 11:54

Въпрос на Георги Коритаров към генерала от КГБ Решетников: Искрено ли е посланието на човек като Румен Радев, на човек като Корнелия Нинова, за която разбрахме, че още през август сте разговаряли в Москва и тогава е даден импулс за такова традиционалистко говорене, но искрени ли ви се видяха те?

 

Решетников: В Москва не сме говорили с Нинова, а в София. Говорихме през лятото. Тя каза, че Радев е много добра кандидатура, това е всичко за което говорихме, нямаше други коментари.

 

Коритаров: Нека да задам въпрос, не се ли учудихте, вие, все пак сте свързан с дългогодишна служба в разузнаването, не ви ли прозвуча несериозно тезата, че г-жа Нинова не познава добре г-н Радев, но смята, че ще е добър президент?

 

Решетников: Първо аз вече не служа, 8 години не съм в разузнаването. Това е първо. Аз я заварих в този момент, когато започна обсъждането на тази кандидатура. Това е естествено. Аз бях на почивка в България И ГОВОРИХ С НЯКОЛКО ЛИДЕРИ НА НЯКОЛКО ПАРТИИ, И ОБСЪЖДАХМЕ. (курсив ред.).

Някои от тях знаеха за г-н Радев, някой не знаеше нищо. И тя ми казва: „Още не знам. Но това е интересна идея“. Добре. Виждам, че това е естествено, няма нищо противоречиво...

 

Коритаров: Интересна идея, значи някой ѝ е дал такава...

 

Решетников: Това трябвало да е през септември или август, ако не греша...

 

(Със съкращения от „Фактор”)

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев