Община Сливен

Корнелия Нинова се издаде за среща с генерал от КГБ за Радев. Тя уволни чиновник от "Позитано" заради протоколен гаф

-------------------------------
24.11.2016 / 12:48

Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи една показателна грешка при изказването си в парламента, която разкри много. При дискусията по промените в закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен я попитаха за скандалните изказвания на бившия генерал от КГБ Леонид Решетников и срещата й с него, за която се пише и говори.

 

Тя някак подсъзнателно го свърза с новоизбрания президент о.з.ген. Румен Радев.Без да е ставало дума за него.

 

Ето какво каза Нинова в отговор на думите на Лютви Местан:

 

"Г-н Местан, Вие лъжете! И нямам никакво намерение да сто двайсет пъти да обяснявам, че номинацията на Румен Радев не е нито на Изток, нито на Запад, няма да коментирам изказвания и внушения. Ген. Радев е български генерал, вече български президент, и той е избран от народа, уважавайте избора му. нашите приоритети са евр. Но те не се връзват с вашите - териториалните и сърдечни претенции на Ердоган, които вие отстоявате като политика", отвърна Нинова на Местан.

 

"Не съм споменавал ген. Радев, а името на Решетников", каза пък лидерът на ДОСТ.

 

Корнелия Нинова отказва да даде обяснения за разговорите си с Леонид Решетников. Той е генерал-лейтенант, бивш служител на външното разузнаване на Русия, генерал от Първо главно управление на КГБ, а в момента е директор на Руския институт за аналитични изследвания, който е на подчинение на Владимир Путин.Казват, че лично командва петата колона у нас.

Решетников призна преди дни в интервю, че е имал разговор с Корнелия Нинова през август и тя го уведомила, че кандидатът им за президент ще е Румен Радев. Не е ясно обаче дали това е станало преди или след официалната номинация. Руският разузнавач обясни пред журналисти, че „русофил и патриот стана президент на България” и че се надява въпросът за излизането на България от НАТО да бъде поставен на предстоящите парламентарни избори у нас, както и този с "прочистването" на прозападния елит..

Председателят на ДОСТ Лютви Местан с поиска обяснение от Корнелия Нинова за разговора й с руския разузнавач и определи това като „гаф на гафовете”. Според Местан това е един от рецидивите на тоталитарния режим и попита дали геостратегическият приоритет на БСП е излизането на България от НАТО. Тя не спомена нищо за руския генерал, което говори повече от всички думи..

Вносители на промените в закона са депутатът от ГЕРБ - Методи Андреев и реформаторите Петър Славов и Мартин Димитров.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова уволни ръководителя на секретариата на "Позитано" 20 заради протоколен гаф - в проектопрограмата за заседанието на Националния съвет на партията в събота е записал като докладчик Румен Радев.

Според разпространения до структурите дневен ред генералът е трябвало да "докладва" пред червените заедно с Нинова резултатите от президентските избори и актуалната политическа обстановка, съобщава "24 часа".

Президентът е институция и никой държавен глава не може да докладва пред партийни централи, та дори и на партията, която го е издигнала, ядосано обяснила на своите Нинова. Той се отчита единствено пред народа, отсякла тя. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев