Община Сливен

Юбилейна вечер, посветена на 100 години от рождението на поетесата Надя Неделина се състоя в зала „Май”

-------------------------------
24.11.2016 / 12:37

Юбилейна вечер, посветена на 100 години от рождението на поетесата Надя Неделина/1916 – 2012/ се състоя в зала „Май” на община Сливен на 23 ноември 2016 година.

Надя Неделина е учител, журналист и писател. Почетен гражданин на Сливен. През 2002 година е отличена с наградата за литература и изкуство на община Сливен "Добри Чинтулов".

 

Юбилейната годишнина беше ознаменувана с представяне на книгата на Мария Галишка „Надя Неделина – вековечната”, издадена с подкрепата на Общински фонд „Култура”.

 

От името на кмета на община Сливен Стефан Радев поздрав към Мария Галишка, поднесе Милена Чолакова, директор на дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”. „Надя Неделина ни завеща духовни ценности, които ние трябва да съхраним и да предадем на младите колеги. И нека се потопим в спомените за нея”.

 

В залата присъстваха автори, нейни близки приятели и почитатели от родния й Сливен, които са споделили свои спомени, намерили място в книгата на Галишка. Спомени разказаха Мария Галишка, Богдана Вулпе, Деньо Денев, Соня Келевежиева, Марин Кадиев, Желяз Кондев и други.

Още снимки от новината

-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев