Община Сливен

Ученик пребит в двора на 11-то училище ,охранител го спасява

кйхххх
23.11.2016 / 13:00

Ученик беше пребит в двора на 11-то училище. Нападателят първо се опитал да ограби момчето, а после се нахвърлил върху него. Инцидентът станал в междучасие, а само бързата реакция на охраната предотвратила по-тежки последици, съобщава Би Ти Ви.

Охранителят, спасил момчето, е Ради Новаков. Докато прави обход на двора, разплакано и притеснено момиче го вика на помощ. Разказва, че видял как един мъж рита Димитър, който бил съборен по гръб. Хванал нападателя и му извил ръката.

Свидетели на побоя са десетки деца, които изпаднали в шок. Мъжът им искал пари и ги заплашвал, че ще им отреже главите, разказа охранителят. 20-годишният нападател живее наблизо. Агресивен е и към полицаите, отзовали се на сигнала.

Побойникът е влязъл през вход, който е отворен постоянно, заради цех за закуски в двора на училището. Според директора Веселина Тонева обаче училището се охранява надеждно.

"Случаят не е драматичен, не е трагичен, макар че никой не знае какъв би бил изходът, ако охранителят не беше реагирал своевременно”, каза Веселина Тонева.

Оказва се, че след инцидента дванадесетокласникът не е идвал на училище. Казва, че вече е по-добре.

Нападателят е задържан за 10 дни. /пик/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев