Община Сливен

Проверяват кметства, детски градини и училища в Сливен, получили финансиране в конкурса "Обичам природата и аз участвам - 2016"

-------------------------------
23.11.2016 / 15:18

Кметства, училища и детски градини от Сливен, които са получили финансиране в рамките на Националната кампания "За чиста околна среда - 2016 г.", в конкурса на тема: "Обичам природата и аз участвам - 2016", са подложени на проверка.

Тя се извършва от експерти от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) - Бургас, съобщиха от пресслужбата на РИОСВ.

24 проекта на общини, кметства, училища и детски градини от областите Сливен и Бургас са получили финансиране през тази година.

От тях 10 са на общини и кметства, 8 на училища и 6 на детски градини. Финансирането е до 10 000 лева за общини и кметства и до 5 000 лева за училища и детски градини.

Срокът за изпълнение на дейностите по проектите за училища и детски градини е 30 октомври, а за общини и кметства до 30 ноември.

При извършените до момента проверки е установено, че са облагородени дворове, засадени са цветя, монтирани са беседки и детски съоръжения за игри на открито, изработени са дипляни и брошури, които са разпространени сред учещите.

В някои от училищата е купена апаратура за презентации и открити уроци.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев