Община Сливен

Николай Слатински: Демагогът Румен Радев вече започна да връща заемите си на Позитания

------------------------------------
22.11.2016 / 11:32

Николай Слатински коментира поведението на Румен Радев и първите му стъпки в политиката във Фейсбука си. Слатински беше съветник по националната сигурност по време на първия мандат при Георги Първанов. След тежък конфликт обаче двамата се разделиха и Слатински напусна "Дондуков"2. След като той се превърна в едни от най-яростните критици на бившия държавен глава, днес Слатински е категоричен, че Румен Радев, още не положил клетва за президент, е започнал с издънките.

 

"Честно казано, не мога да повярвам, че бъдещият президент бил казал, че в момента у нас нямало политическа криза! Опитвам се да си обясня този факт, защото дори абсурдното има все някакво обяснение:

 

1. Бъдещият президент не разбира от политика и затова не може да проумее очевидни факти и да осъзнае очевадни процеси.

 

2. Бъдещият президент говори не това, което мисли и демонстрира първи прояви на политически цинизъм и властова демагогия.

 

3. Бъдещият президент е част от една предизборна, задкулисна договорка и вече връща получените заеми и се съобразява с поетите ангажименти.

 

4. Бъдещият президент е принуден да говори подобни нелепици от силните лица от Позитания и няма нито характер, нито желание да им противоречи", посочва Слатински в социалната мрежа.

 

"Разбира се, възможно е просто още да не се е ориентирал в реалната политическа ситуация, да е подвластен на следизборната еуфория и така да стои далеч от случващото се, абсолютно убеден, че като встъпи в длъжност ще си отвори широко очите и ушите, ще наостри до предел всички останали свои сетива и ще докаже, че е способен да реагира вярно и своевременно, да държи съзнанието си на пулса на обществените болки и народните тревоги.

 

При всички случаи, това негово изказване се разминава с нормалната логика и предизвиква много въпроси. Защото говори за провал на здравия разум и за дефект в жизненоважните първични лидерски инстинкти. Това няма как да не задейства системата ни за ранно сигнализиране, която дава първия алармен сигнал, че е налице склонност към неадекватни преценки и неискрени позиции, користен популизъм и пожелателно мислене. Все неща, които твърде скоро могат да превърнат бъдещия президент от необходимото решение на българския Проблем в достатъчна част от самия този Проблем...", категоричен е Слатински.

 

И ето тъй, в шеги и закачки, в управленско нищонеправене и политически консултации си минават дните... Бъдещият президент не си прави труда да види сегашната политическа криза. Сегашният президент не си дава зор да приближи бъдещето служебно правителство. По половин консултация на ден, парламентарни групи много, някои от тях с по две части - едната с властта, другата в опозиция. Първо ще ги минем отпред-назад, после ще повторим отзад-напред. Лека-полека, яваш-яваш, стъпка по стъпка, капка по капка и вирът от проблеми нараства. Няма и помен от служебното правителство. Правителството в оставка боледува в прекия и в преносния смисъл, а в свободното си време между това едните министри да не правят нищо, а другите да им помагат, то дава показания в следствието. Но не забравя да ни размахва пръст и да спира дейност след дейност, процес след процес, за да ни даде да разберем какво тук значи все пак някаква си личност и как зле ще ни бъде след нея, понеже тя е като слънцето и въздуха за всяко все още живо същество у нас! Защото сме народ от черни неблагодарници... От цялата тази суматоха на безвластието може да произлезе нещо крайно тревожно, с безкрайно тежки последствия. Но какво от това?! Няма да ни е за пръв път. Ние сме се утепАли да настъпваме мотиката по един и същи начин поне три пъти. Затова да не се косим прекалено. Важното е в шеги и закачки, в управленско нищонеправене и политически консултации, да си минават дните. Ден да мине, друг да дойде. И така, до началото на хаоса...", коментира бившият президентски съветник по сигурността. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев