Община Сливен

На 26 ноември над 100 деца от страната ще участват в Първия фестивал "Есен по ноти" за поп и рок изпълнители

-------------------------------------
21.11.2016 / 13:13

Над 100 деца от цяла България ще участват в първия Национален фестивал „Есен по ноти“ за формациите за поп и рок изпълнители към Военните клубове в страната, който ще се проведе на 26 ноември в Сливен. Това e съобщил за Радио "Фокус" - Сливен музикалният педагог и ръководител на Школата за поп и рок изпълнители „Ритъм“ Елена Пеева.

Организатори на най-новото музикално събитие в Сливен са Школата и Военен клуб - Сливен. На сцената на Клуба ще се изявят състави към шест Военни клуба в страната, като специален гост ще бъдат изпълнителите от Велинград. „Това ще е първи фестивал на състави от млади поп и рок изпълнители към Военните клубове в страната. Лого на „Есен по ноти“ е Европейското дърво и символ на Сливен - Стария бряст. Затова и в комисията, която ще оценява изпълнителите са авторите на песента за Стария бряст – поетесата Ники Комедвенска и композиторът Хайгашот Агасян“ – допълни Елена Пеева.

Фестивалът започва по обед в 12.00 часа и ще продължи до 17.00 часа. Всеки клуб ще има време от 30 минути, в които изпълнителите да представят своите песни, като оценката ще бъде цялостна. Освен индивидуални изпълнители, на сливенска сцена ще могат да се изявят дуети и групи. Награждаването ще бъде от 19.00 часа.

Идеята на организаторите е Националният фестивал „Есен по ноти“ да е ежегоден, като още през 2017 година ще се провежда в два дни и с повече участници.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев