Община Сливен

Почетоха паметта на жертвите на катастрофите в Сливенско

------------------------------------
20.11.2016 / 16:14

Областната дирекция на МВР и Българският червен кръст в Сливен отбелязаха днес Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия със съвместна акция в района на едно от най-натоварените кръстовища в град Сливен между булевардите „Бр.Миладинови" и „Хаджи Димитър".

В рамките на 1 час, от 11,00 до 12,00 часа, водачите получиха информация за актуалното състояние на пътния травматизъм на територията на областта. Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия се отбелязва всяка втора неделя в месеца. На 20 ноември за поредна година отдаваме нашата почит към загиналите при пътни инциденти и изказваме съболезнования на близките им.

Напомняме, че резултатът от високата скорост, алкохолът, нарушенията и арогантността на пътя е фатален, че зад цифрите на черната статистика стоят човешки животи и съдби.

8 убити и 13 са ранените през октомври по пътищата на територията на областта. От началото на 2016 до края на октомври са станали 138 тежки ПТП с 21 убити и 194 ранени.

От загиналите през първите 9 месеца на 2016 г. при тежки ПТП 6 са водачи, 4 пътници, 3 пешеходци.

Според вида на ПТП най-много са настъпили при сблъскване между МПС странично, докато най-висок е броя на ранените при сблъскване между МПС челно. Най-много убити има при преобръщане на МПС извън пътното платно.

Най-голям брой ПТП са настъпили по вина на водачите на МПС, като в резултат на това са загинали 12 души и са ранени 180. Основната причина е несъобразената скорост с пътните условия, като вследствие на това има най-висок брой убити. Вследствие употреба на алкохол от водачи на МПС са настъпили 28 ПТП с 6 ранени.

Най-опасното място е пътния уличен участък, където в населените места са станали 296 ПТП, от които има 4 убити и 46 ранени, а извън населените места има 134 ПТП, при които 8 убити и 95 ранени. Най-висок е броя на убитите и ранените на възраст от 25 до 64 години независимо от вида на участника.

Най-опасните булеварди и улици в град Сливен са "Банско шосе" и "Цар Симеон". Най-опасно е кръстовището между булевардите "Панайот Хитов" и "Стефан Стамболов".

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев