Община Сливен

В Сливен се проведе 17-ти конгрес по естетична стоматология - "Дни на професор Боянов"

-------------------------------
20.11.2016 / 10:34

В Сливен на 19 ноември се състоя 17-ти конгрес по естетична стоматология под наслов "Дни на професор Боянов", организиран от Българската академия по естетична стоматология /БАЕС/. Д-р Боян Боянов е родоначалник на българската школа по естетична дентална медицина, почетен гражданин на Сливен и Париж.

 

Конгресът ръководи проф. д-р Христо Кисьов, президент на БАЕС. В него участват преподаватели от факултети по дентална медицина, както и лекари от цялата страна. Те дискутират най-съвременните тенденции в естетичната стоматология.

 

Гости на форума бяха синът на д-р Боян Боянов - проф. Владимир Боянов, областният управител Татяна Петкова, Милена Чолакова – директор на дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” в община Сливен.

 

Форумът се съпътства с изложение на съвременни стоматологични и зъботехнически консумативи и оборудване за денталната медицина, както и актуална специализирана литература. Програмата предвижда и поднасяне на венци и цветя на паметника на проф. д-р Боян Боянов.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев