Община Сливен

Депутати питат: Какви пари са вземали Овчаров, Димитров и Гагаузов? Някои от тях - 5-цифрени суми

-------------------------------
19.11.2016 / 10:32

Народните представители Методи Андреев, Петър Славов и Мартин Димитров са отправили актуално питане до министъра на енергетиката. Те настояват да получат информация какъв е бил размерът на трудовото възнаграждение и размерът на допълнителното материално стимулиране на Румен Овчаров, в качеството му на представител на държавата в Надзорния съвет на ,,Лукойл Нефтохим Бургас” АД, на Петър Димитров, в качеството му на член на Управителния съвет на ДП ,,Радиоактивни отпадъци“ и на Асен Гагаузов, в качеството му на представител на държавата в Съвета на директорите на компанията ,,Ай Си Джи Би“ АД (ICGB)?

Това разкри Методи Андреев. Освен това народните представители искат да знаят и на какъв етап е процедурата по освобождаване на тримата бивши министри на Сергей Станишев от държавните фирми.

Преди три седмица правителството обяви, че освобождава Овчаров, Димитров и Гагаузов от заеманите постове. До уволненията се стигна, след като Андреев, Димитров и Славов зададоха на два пъти актуални въпроси – дали е морално политици от БСП, свързани с управленски решения, довели до милиони лева загуби за държавата, да заемат важни постове, дори и да са професионалисти.

Днес двама от тях – Петър Димитров и Румен Овчаров са обвиняеми, заради щети в енергетиката. Осведомени източници твърдят, че единият от тях е получавал пет цифрена заплата всеки месец. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев