Община Сливен

Спипаха звездите от "Вип брадър" в шашми за укриване на данъци

-------------------------------
17.11.2016 / 15:56

Грандиозна шашма с парите, които дават на звездите си, са спретнали във „ВИП Брадър”. Хонорарите на почти всички участници този сезон са били внесени по сметките им като… дарения. По този начин виповете са спестили всички данъци, които дължат на държавата, пише "Уикенд".

По закон парите, които звездите са взели, за да участват във воайорското шоу, се облагат с 10% данък. Това, измерено в абсолютна стойност, означава хиляди левове, дължими на държавата от всеки участник в най-старото риалити в страната. Да, но не. Поне половината от тях са успели да избегнат налога и са прибрали чистата сума, благодарение на дребната, но хитра врътка да взимат парите си във вид на дарения.

 

Първа писта сред желаещите да се възползват от тази възможност, бил бисексуалният Радослав Кавалджиев – Роро. Той имал запор на банковите си сметки заради огромни дългове и в случай, че бе получил парите си по законно установения ред, всичко щеше да отиде за покриване на заемите му. С помощта на продуцентите обаче синът на Вили Кавалджиев успял да избегне тази опасност, получавайки сумата като дарение вместо като хонорар за свършена работа. Така той е спестил цели 5 бона – 10 на сто от 50 хиляди, които бил договорил за влизането си в Къщата.

 

Деси Цонева също прегърнала горещо идеята да не плаща данъци. При нея обаче спестените пари са двойно повече от тези на Роро. Нейният хонорар е бил 60 хиляди лева, което означава 6 бона в укрити данъци. Според слуховете, сумата е внесена по сметка на фондацията, която дъщерята на журналиста Димитър Цонев създаде след смъртта на баща си.

 

Дори победителката в шоуто – любимката на зрителите Миглена Ангелова, не искала да плаща данъци и затова взела „дарение” в размер на 180 бона. Твърди се, че Жана Бергендорф също не пожелала за плаща данъци – тя от години отказвала да се разписва срещу хонорарите, които взима, и предпочитала да ги получава на ръка.

 

Манекенката Глория, певецът Алек Сандър и Кака Лара също се възползвали от схемата.

 

Говори се, че практиката да се дават хонорари под масата била установена от години във „ВИП Брадър”. Схемите, по които се прави това, били две. Първата – превод на парите като дарение. Втората – договаряне на определен хонорар, като обаче само малка част от него се вписва в договора и само върху нея се дължи данък. Останалите пари се дават на ръка.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев