Община Сливен

Политолозите Биков и Райчев: Задава се Борисов - 3

------------------------------------
17.11.2016 / 09:15

Аз не бързам да изпращам Бойко Борисов. Той не е излязъл от политиката. "Борисов 1" и "Борисов 2" бяха доста различни. Той показа, че може да се променя. Очаквам отново да се промени и да се появи Борисов-3. Със сигурност ще имаме нов политически образ на Борисов и предстои да видим той да се развива в следващите месеци и да бъде тестван на следващите парламентарни избори . Това заяви пред БНТ политологът Тома Биков. С това се съгласи колегата му Андрей Райчев.

 

Политическата криза вече е факт. Новият политически играч - президентът Радев е в центъра на вниманието и от начина, по който формира кабинет и подготви следващите избори, ще зависи доколко ще е успешен мандатът му, смята Биков.

 

"Свърши една епоха, продължила 8 години - безоблачна за Борисов, но в която всичко зависеше от това той какво ще каже. Страната живееше в такт с него самия. Но за разлика от много мои колеги, аз не определям това като строго отрицателно", коментира на свой ред Андрей Райчев.

 

"Много тези имаше. Едната: Борисов-президент, мисля, че щеше да бъде избран и вследствие на това вероятно щеше да се разпадне мнозинството. Можеше България да се стабилизира и да преодолее предишната политическа криза ", допълни Биков.

 

"Борисов беше звездата, слънцето, а около него - само луни. Един слаб, подмазващ се десен фронт. Сега виждаме едно възстановяващо се БСП, в ренесанс. Десният фронт се разцепи - на такива, които ще воюват с Борисов - Радан Кънев и десният проект и това ще бъде една опозиция в дясно. От друга страна - Марешки и задаващият се Слави Трифонов. Борисов и ГЕРБ трябва да се научат на нещо трето. И да подготвят кабинета "Борисов 3", заяви Андрей Райчев.

 

На въпрос дали патриотите ще са следващият "златен пръст", Райчев отговори: "Те не издадоха звук един срещу друг, показаха невероятна единност и направиха 550 000. Но всички българи трябва да знаят, че тези половин милион хора ще останат с 1-2 депутати, ако се въведе мажоритарната система", заяви Андрей Райчев и допълни: "Много се надявам двамата президенти - действащ и новоизбран, да ускорят изборите. Те могат да се проведат още през февруари".

 

"Влизаме в спирала от глупости! Барабар с избирателната ще сменим и данъчната система - както говори господин Гечев", заяви на финала Тома Биков. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев