Община Сливен

На сесията на Общинския съвет - Сливен на 17 ноември ще обсъждат "Синя зона" и изменение на бюджета

-------------------------------
16.11.2016 / 15:11

Предложението за „Синя зона“ и изменение в бюджета на Общината ще гледат общинските съветници на сесията си на 17 ноември. Общо 43 точки са залегнали в дневния ред на сесията на Общинския съвет.

Това съобщи пред Радио „Фокус” - Сливен председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

В сайта на ОбС, в рубрика „Проекти на нормативни актове” е публикуван проектът за т.нар. „Синя зона”. Там гражданите могат да се запознаят и с предложения от днешната сесия - за създаване на общинско предприятие „Градска мобилност” и Правилник за дейността му, проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци и такси и услуги, изменение на Правилника за работа на ОбС, приемане на Правилник за дейността на Център за личностно развитие – Детски комплекс, и др.

Съветниците ще разгледат две Наредби – за упражняване правата на собственик на община Сливен в търговските дружества с общинско участие в капитала и общинските предприятия; и за условията и реда за извършване на строителни и монтажни работи на елементи от техническата инфраструктура на територията на община Сливен, свързани с разкопаване на общински терени, става въпрос улици, тротоари, вътрешно-квартални пространства, общински пътища, зелени площи и др.

Сред останалите предложения са изменение на Бюджета на общината за 2016 година, продажба на общински имоти, прекратяване на съсобственост и др. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев