Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: „Напращяли” от измамно самочувствие сливенски БСП – партийци опитват да дават тон на обществения дебат

------------------------------------
16.11.2016 / 11:28

Уникална и комична по смисъл простотия изрекоха на брифинг подир вота сливенските партийци, и по-точно Асен Гагаузов. А тя е, че „и по комунистическо време не е имало такова срастване на една партия с държавата”!

Как на бившият кмет и депутат му е кукнала подобна „блестяща” формулировка, не е трудно да разберем. Читателите още помнят записа на негов разговор с Галин Кънчев, публикуван от нас, шокиращ с тотално отсъствие на чувство за мярка и морални задръжки. Сега и той, и напращялите от измамно самочувствие негови съпартийци опитват да дават тон в обществения дебат за случващото се у нас.

Асен Гагаузов е един от най-преуспелите в годините на преход люде във властта, и дори когато са извън нея. И по времето на ГЕРБ, която яко жули, той просперира като член на Съвета на директорите на проектната кампания „Ай Си Джи Би” АД, откъдето бе освободен наскоро. За личния му и семеен бизнес няма как да знаем всичко, но той е впечатляващ. И всичко това е продукт на „срастване и с партията, и с държавата”.

Същото важи и за бившия кмет Кольо Милев, известен с личното си богатство, с много си жилища, ателиета и пр. В „Седмица” сме публикували редица материали за съмнителни финансови операции в нарушение на Закона за обществените поръчки и какво ли още не. Той бива смятан за един от главните виновници за загробването на общината. А финалът на престоя му в нея с оглавяването на Ловно-рибарското дружество в Сливен е класически пример за срастване с власт и привилегии.

 

Ето какво написа преди време във Фейсбук лидерът на местната БСП Атанас Делибалтов:

 

„... Още през 1991 г. регистрирах първата си фирма (тогава все още беше разрешено за служители на МВР). Активната си търговска дейност стартирах 1994 г. До края на 1998 г. бях най-големият вносител на месо в България... Създадох и ръководя няколко дружества с различен предмет на дейност...”

"Според Григор Лилов сливенският бизнесмен Деян Добрев е бил параван на мощна икономическа групировка. "Аргентум холдинг" всъщност бил едно обикновено ЕООД с 50 хил.лева капитал,както и другите му фирми "Консилиори", „Болсир" и "Арес".Само с висши протекции са били възможни над 300 -та милиона кредита,изтеглени от различни банки,без да са надлежно обезпечени със залог или ипотека.Аферата поразително прилича на тази на "Акрам" както по механизма,така и по разчистването на неудобни свидетели -отбелязва Лилов. Според него намеренията на Добрев да произвежда водка за износ в Русия също може да е провокирало нечие недоволство. На 25 април е трябвало да стане продажбата на фабриката за безалкохолни напитки, заложена пред Минералбанк. Но Добрев е отвлечен и банката губи интерес към сделката.Според Лилов,преди да умре в сунгурларската болница,Деян Добрев е промълвил имената на убийците си и платата им от 5 милиона лева.

Но да се върнем към версията на Анна Заркова.Според нея национално предателство е в основата на зверското убийство.В смутната 1989г.подполковник от военното контраразузнаване продал изгодно информация на чужда страна с посредничеството на Деян Добрев, препоръчан от влиятелни приятели от затвора. По-сетне в замяна на услугата,подполковникът го свързал с влиятелни банкери и го внедрил в едрия бизнес,уреждайки му кредити. Военният също се уредил с доходен бизнес, свързан с политици,бизнесмени и банкери.Вероятно било опасяващи се от разкритията на Добрев,някои от тях да са поръчали убийството му."

И тук веднага на темата: Бивши колеги, магистрати и пр. посочват един много специален период от битието на Атанас Делибалтов не само като служител в ДС, но и в бизнес отношенията му. Според тях, той е бил ортак, нещо като съдружник на бизнесмена Деян Добрев, и е прекарвал немалко от времето си в офиса на „Аргентум холдинг”, който бил в к-с „Печ”. С какво точно е бил полезен на кредитния милионер и мошеник, затова той упорито мълчи. И ако версията на Анна Заркова е основана на реални факти и обстоятелства, кой е този подполковник от военното контраразузнаване, който урежда Деян Добрев с банкови кредити, и който сам се бил уредил с доходен бизнес.

Но особено болезнен е въпросът, ако Заркова не греши, кой подполковник от военното контраразузнаване е продал изгодно информация на чужда страна с посредничеството на Деян Добрев, и е извършил национално предателство? Може би другарят Делибалтов като бивш от споменатата служба, ще ни осветли затова?

Накрая ще дам публичност на нещо, което отдавна се спряга: след убийството на Деян Добрев, Делибалтов се покрива за доста време! Защо ли?

Та, ето какви политици се опитват да дават тон на обществения дебат за случващото се в страната. И кой с кого се е срастнал, е повече от ясно...

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев