Община Сливен

Университетският преподавател от Нова Загора Пламен Пенчев отива на съд за укрити данъци в особено голени размери

-------------------------------
15.11.2016 / 12:55

Окръжна прокуратура –Сливен предаде на съд преподавателят в Технически университет – Габрово Пламен Пенчев от гр. Нова Загора, който в качеството си на управител на търговско дружество избегнал плащане на данъци в особено големи размери, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура–Сливен.

Той е подсъдим за това, че през периода от 16 август 2010 г. до 24 март 2014 г., в гр. Сливен, при условията на продължавано престъпление, като управител и представител на „Йопс” ЕООД – Нова Загора, като посредствен извършител чрез друго лице от гр. Нова Загора (управител на търговско дружество „СФУ Консулт 7” ЕООД – Нова Загора, на което е възложено счетоводното обслужване на „Йопс” ЕООД – Нова Загора), избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 91 529,11 лв. дължим данък по ЗДДС и 46 545,55 лв. дължим данък по ЗКПО (Закон за корпоративното подоходно облагане), както потвърдил неистини във внесени пред справки и декларации ТД на НАП – Бургас и използвал неистински документи (данъчни фактури) при водене на счетоводството на „Йопс” ЕООД – Нова Загора, които също представил пред ТД на НАП – Бургас. Така приспаднал неследващ се данъчен кредит по многобройни фактури – престъпление по чл.255 ал.3 вр.ал.1 т.2 предл.1 т.6 и т.7 вр.чл.26 ал.1 от НК.

Пенчев е обвинен и за това, че на 14 август 2011 г., в гр. Сливен, като посредствен извършител чрез друго лице от гр. Нова Загора (управител на „СФУ Консулт 7” ЕООД – Нова Загора), с цел да избегне заплащане на дължими от „Йопс” ЕООД – Нова Загора данъци по ЗДДС в размер на 1 002,00 лв., потвърдил неистина в справка-декларация предадена пред ТД на НАП – Бургас , за удостоверяване истинността на някои обстоятелства – престъпление по чл.313 ал.2 вр.ал.1 от НК.

Окръжен съд–Сливен е насрочил заседанието си за 21 ноември 2016 г. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев