Община Сливен

Кукленият театър в Сливен ще участва в Нощ на театрите 2016 с най-новия си спектакъл за възрастни "Докосване"

-------------------------------
14.11.2016 / 15:22

На 19 ноември в цялата страна ще се състои поредното издание на Нощ на театрите.

Държавен куклен театър ще представи най-новият си спектакъл за възрастни "Докосване". Цените на билетите специално за случая ще са на цена 2 лева.

 

Заповядайте, в събота, 19 ноември от 19.00 часа в салона на ДКТ-Сливен!

 

Неспокойната словесна кардиограма от стихове на съвременни български и унгарски поетеси е идея, режисура и сценичен вариант на Габриела Хаджикостова.

Участват актрисите: Ангелина Русева, Анна-Валерия Гостанян, Дайяна Димитрова, Евгения Ангелова и Константина Самарджиева.

Поредицата от етюди е дело на съвместния труд на петте актриси, които не само препредават посланието на стиховете, а преосмисляйки го през собствените си усещания го излъчват към зрителите в една нова форма.

 

Текстът на представлението е изграден по стихотворения на седем български и две унгарски поетеси. Прозвучават думите на Пенка Ватова, Ана Боянова, София Несторова, Цвета Софрониева, Надежда Захариева, Елка Димитрова и Искра Ангелова, Жофиа Балла и Анна Т. Сабо.

 

Продукцията е пропита от атмосферата на дирене и проглеждане в света на болката и жаждата за живот, на раната и милувката, на насилието и състраданието, затворен между стените на убийственото темпо и на спокойствието. Тези съвременни текстове изтръгват извиращи от дълбоката традиция ритуални движения и звуци, мелодии. Срещат се традиция и модерен изказ. Силните формални решения правят спектакъла необикновен и цялостен в същото време.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев