Община Сливен

Международен екип от ветеринари кастрира за три дни в област Сливен 159 котки и 46 кучета

------------------------------------
14.11.2016 / 10:34

Международен екип от ветеринари на Анимъл Спей Нютър Интернешънъл (ASNI) отчита като успешна четвъртата поред безплатна кампания за кастрация на кучета и котки в област Сливен. Тя се проведе в периода 28 – 30 октомври и обхвана 46 домашни кучета, както и 159 котки, от които около 55 бездомни, доведени от доброволци, а останалите - от техните стопани.

 

Двама подходящо квалифицирани и опитни румънски ветеринарни лекари извършиха деликатните хирургически операции в бърза последователност, подпомогнати от двама ветеринарни техници и един доброволец от Норвегия, притежаващ необходимите умения. Представителите на ASNI извършват лапароскопски операции, които оставят едва доловими белези, за разлика от повечето традиционни методи. По целия свят те работят за намаляване на популацията на бездомни и нежелани кучета и котки, използвайки най-модерните и хуманни методи.

 

Общият брой на животните, преминали процедурата по кастрация в региона на град Сливен от ASNI, заедно с тези 205 котки и кучета, кастрирани миналия месец, възлиза на повече от 600.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев