Община Сливен

Първи сигнали за купуване на гласове: В Сливен дават от 5 до 30 лева, ако пуснеш точната бюлетина

-------------------------------
13.11.2016 / 11:55

Сигнали за купуване на гласове се проверяват от полицията в Сливен. Изборният ден в града започна нормално.

От Би Ти Ви са се свързали с участник в схема за контролиран вот. Той разказал, че пари за гласуване са давани и на първи тур,и сега.

Мъжът, пожелал анонимност, години наред купувал гласове за различни партии. Твърди, че се оттеглил, защото животът му бил застрашен. Работното му място е ромският квартал „Надежда", където живеят над 20 хил. души. Той посочва, че на тези избори гласът върви от 5 до 30 лв.

"В денят на изборите се записваха на тетрадка, а на следващия ден лицето, което ги записваше им даваше обещаните пари. Те си имат подекип. Подекипът стои, обяснява за кои хора е дал пари и другите седят в Шесто основно и броят кой гласува.”

На първия тур е било същото.

Днес в "Надежда" не крият, че чакат пари. „Ако дадат, ще гласува, ако не-няма. Не мога да дам гласа си след като не ми плащат."

„Парите, българите са виновни, че ги дават тези пари, те ги свикнаха така. Излиза това нещо не от нас,а от вас излиза", разказва човекът.

Шест сигнала за купуване на гласове са подадени от полицията към прокуратурата в Сливен на първи тур. Задържани няма. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев