Община Сливен

Изборният ден в Сливен започна нормално. 327 полицаи охраняват урните. Къде могат да гласуват хората с увреждания

-------------------------------
13.11.2016 / 10:15

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 07.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 327 полицаи и служители на РДПБЗН-Сливн, които отговарят за реда и спокойствието в региона. Охраняват се 304 СИК и една мобилна. Полицейски екипи ще извършват транспортирането на бюлетините от СИК към РИК.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Сливен издават и в днешния ден от 08.30 до 19.30 часа удостоверения на граждани с изгубени , откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

В МВР работят открити линии за получаване на сигнали от граждани. На тел. 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат информации свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

 

Общо 15 секции за гласоподаватели с намалено зрение или затруднения с придвиждането ще има за президентските избори в Сливенска област, съобщава говорителят на РИК инж. Любомир Захариев.

Пригодени за целта места за гласуване ще бъдат разкрити във всички 4 общини. Секциите, в които хората с увреждания могат да гласуват в община Сливен, са 10. Това са секция №3 в II ОУ „Христо Ботев", №13 в ОУ „Хаджи Мина Пашов", №28 в III ОУ „Д-р Иван Селимински", 52-ра в VII ОУ „Панайот Хитов", №61 в Х ОУ „Йордан Йовков", 67-ма секция в XII ОУ „Елисавета Багряна", 83-та в XI ОУ „Константин Константинов", 106-та в VIII ОУ „Юрий Гагарин", 124-та секция в IX Основно училище „Св. св. Кирил и Методий" и 168-ма в училището в село Крушаре.

 

За Нова Загора - №26 в ПУ „Тодор Самодумов".

 

В община Котел две са секциите .Това са №4 в училището в село Градец и 13-та в ОУ „Георги С. Раковски" в Котел. В община Твърдица има също две секции, в читалището в града и в град Шивачево - една.

Една подвижна избирателна секция ще има на територията на Сливен. За нея заявления са подали избиратели от Сливен, Блатец, Жельо войвода, Младово, Стара река и Чокоба.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев