Община Сливен

На тържествена церемония в Сливен бе осветен клуб "Будители"

-------------------------------
13.11.2016 / 10:07

На 12 ноември 2016г на тържествена церемония осветиха клуб „Будители“ в Сливен. Соня Келеведжиева бе въведена в духовен път като кръстница на клуба, в който членуват и нейни учители.

Ритуалът отслужи Н.В.П.Сливенски Митрополит Йоаникий и отец Евгени Янакиев. Празникът уважиха редица гости сред които Пенка Симеонова- председател на областния съвет на пенсионерите в Сливен, Гинка Стоянова- председател на СНЦ „Демократичен съюз на жените“- Сливен, Камелия Грозева- председател на фондация „Милосърдие“ в Сливен и носител на наградата "Милосърдие" на Община Сливен за 2016г, представители от различни политически и неправителствени организации, ученици от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“- Сливен и др.

Н.В.П.Сливенски Миторополит Йоаникий говори за духовността и вярата, за братството и човешката добродетелност и добротворчество, за любовта между народите.

Соня Келеведжиева дари на клуба иконата на Св.Св.Кирил и Методий, смелите проповедници на християнството, създателите на езика и културата на славянските народи, за здраве и сила на духа на учителите пенсионери, за тяхна закрила, като символ на будителския дух на членуващите в клуба.

Сливенските пенсионирани преподаватели получиха поздрави от учениците на Езиковата гимназия в Сливен-младата бъдеща поетеса Елеонора Илиева и певицата с десетки национални отличия от фолклорни фестивали- Памела Данева.

 

Клуб „Будители“ поднесе на своята кръстница за здраве иконата на Св.Мина, осветена от ръката на Н.В.П.Сливенски Миторополит Йоаникий, и музикални поздрави от хор с диригент Ганка Руснакова, певци, музиканти и поети, членове на „Будители“.

 

"Денят е празник на духа за младите и хората, натрупали житейски опит и мъдрост, сподели Соня Келеведжиева- Днес бе „хвърлен“ мост между поколенията, за да няма забрава за онези, отдавали себе си десетилетия на децата и родния град, сливенски учители.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев