Община Сливен

Веселин Марешки: Румен Радев спечели на първи тур с 300 000 купени ромски гласове

-------------------------------
11.11.2016 / 19:15

„Как в един момент ген. Румен Радев стигна от 18 до 24%? Как социолозите уцелиха точно цифрата? Как изведнъж 300 000 роми са харесали Румен Радев? С какво ги спечели тези 30% цигани, които са пуснали бюлетина за Радев?”

Това попита четвъртият в изборната кампания за президент Веселин Марешки по БНТ. Според него Румен Радев е спечелил първия тур с 30% купени ромски гласове за по 5-10 лв. и с 30 на сто от хората над 60 години.

„Излиза, че ще имаме президент на БСП, които имат 500 000 гласа, и на ромите. За мен е обидно. Кой е Румен Радев – генерал или дезертьор? Ограбиха българския народ. Срещу мен имаше манипулация, че съм на 10-о място, за да се демотивират гражданите да не гласуват за мен. В манипулациите съм слаб. Не съм купувал ромски гласове. Обикалях страната и правех концерти в препълнени зали, а Радев чете на аутокю пред празна зала и се оказва, че печели изборите. Независимо от черния пиар, аз взех 40 на сто повече от него във Варна. Така се получи и на кметските избори във Варна, където сега има „цигански кмет”.

БСП взе 98% от ромския вот и ме излъгаха на балотажа. Направих си изводите и започвам да обикалям цялата страна. При мен няма измама. Ще направя свой политически проект, който може да се казва Национално обединително движение, но хората ще кажат. Той ще е патриотичен проект. Патриот не е този, който помни датите и прави пиянски свади в самолетите, а създава датите в историята”, заяви Марешки.

 

„Гласовете на моите симпатизанти ще отидат където решат на балотажа. Няма как да им вменяваш за кого да гласуват. Зз ще гласувам срещу тези, които ме ограбиха. Никога повече не искам Видиновата, Лукановата и Станишевата зима, да не се връщат на власт. От тези четиримата в момента уважавам Пламен Манушев.

Коя е Илияна Йотова? Кой е Румен Овчаров? Създал ли е картелът? Никъде не се каза. Не може един горд български генерал да скандира БСП на митинги. Тъкмо завърши първият тур, и си помислих, че това е дъното. В седмицата преди балотажа обаче Радев почна да скандира и ДПС.

Не можем да заменим ГЕРБ с БСП и ДПС. Негласуването в едно семейство означава, че единият глас е за Цачева, а другият за Румен Радев.

Ако не гласувам – половината ми глас отива за Радев, когото не мога да гледам. 100% ще играя на предсрочните избори самостоятелно. Ще получим огромна подкрепа, ще излезем с най-силната програма, прагматична, за разлика от кухите обещания, които слушаме 27 години”, каза още Марешки. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев