Община Сливен

Kметът Стефан Радев даде началото на кампанията „Стани приятел на Сливен”

-------------------------------
11.11.2016 / 15:10

Кметът на Сливен Стефан Радев обяви началото на кампанията „Стани приятел на Сливен”. Инициативата е част от дейностите, които Община Сливен осъществява с цел развитие на туризма в града и региона. Основната й цел е повишаване на посещаемостта на културно-историческите забележителности в града, увеличаване на приходите от билети и входни такси, популяризиране на възможностите за културно-исторически туризъм и привличане на повече туристи в Сливен.

 

Началото на кампанията беше поставена на нарочна пресконференция, на която бяха поканени представители на културни институти в града.

 

„Приветствам и подкрепям тази инициатива, защото тя подчертава важността на културно-историческото наследство за развитие на туризма и това, че общината застава зад кампании, свързани с неговото популяризиране”, заяви кметът Стефан Радев.

 

Експертът по туризма в Община Сливен Елха Михайлова съобщи, че обектите, които са включени в кампанията, са Регионален исторически музей, Къща-музей „Хаджи Димитър”, Къща-музей „Сливенски бит”, Антична крепост Туида, Художествена галерия „Димитър Добрович”, Къща "„Миркович”, Зала „Сирак Скитник”, Къща-музей „Добри Чинтулов”, Музей на текстилната индустрия и туристически информационен център на ПП „Сините камъни”.

 

На представители на културните институти в града кметът Стефан Радев връчи карти с уникален номер, в които са вписани десетте обекти и десет печата за всеки музей или галерия поотделно. Карта с уникален код получиха и журналистите, които присъстваха на пресконференцията.

 

Всеки турист, посетил един от включените обекти, може да получи безплатно карта, в която се слага печат на съответния обект. Когато туристът посети и останалите девет обекта и събере всички печати, той може да сканира картата и да я изпрати на електронната поща на новосъздадения туристически сайт –www.infotourism.sliven.bg. Това му дава право да участва в томбола с награди, която ще се проведе по време на празника на града - Димитровден през 2017 г. на специално организирано за целта събитие.

 

Кампанията „Стани приятел на Сливен” включва и конкурс за есе на тема: „Аз станах приятел на Сливен, защото……..”, конкурс за снимка на тема: „Сливен ме изненада приятно с ………..”, конкурс за рисунка, картина или плакат на тема:”Ще се върна отново в Сливен, за да видя пак………”. Материалите може да се изпращат през цялата година, но не по-късно от 1.09.2017 г. на адрес: гр.Сливен 8800 ул. „Георги Сава Раковски” 10, Туристически информационен център. Специално създадена комисия ще избере най-добрите от всяка категория.

 

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи – до 18 години, от 18 до 40 години, над 40 години. Най-добрите есета ще бъдат публикувани, а най-добрите снимки и картини ще участват в изложба, която ще се подреди по време на проявите по случай празника на град Сливен през следващата година.

 

Елка Михайлова обяви, че предстои и изработването и отпечатването на карти, в които ще бъдат включени десетте обекта и маршрутите за най-лесен достъп до тях. Това ще помогне на туристите в придвижването им в града. Тези карти ще могат да се закупят от туристическия информационен център и от всеки културно-исторически обект в Сливен.

 

Заместник-кметът Стоян Марков заяви, че с тази кампания днес се дава старта на един още по-голям дългосрочен проект, включващ различни инициативи за подобряване популярността и развитието на град Сливен и региона. „Проектът е част от програма ни за управление на Община Сливен за мандат 2015- 2019г. и има отношение към местното и регионално развитие, туризма и привличането на инвестиции”, каза Марков. Той съобщи за две от инициативите. Първата е „Посланици на добра воля на Сливен по света“ и е насочена за сливналии и приятели на Сливен, намиращи се в различни части на земното кълбо, които желаят да помогнат за популяризиране и развитието на нашия град и община от мястото където се намират, живеят, учат или работят. Втората инициатива е свързана с изработка, обсъждане и поставяне на подходящо място в центъра на града надпис „Аз обичам Сливен“, посочи още Марков.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев