Община Сливен

Напрежение около делото „Лечков” в Бургас

Темида
30.04.2010 / 11:14

Убедеността на сливенския кмет, че ще изкара мандата си до 2011 г. даде повод да възникнат подозрения, че някой нещо е договарял в Апелативен съд – Бургас.

За това пише днес бургаският вестник „Десант”. По повод плъзналите слухове, председателят на Апелативния съд Яне Бахчеванов заявява, че не е провеждал среща със спрягания за защитник на Лечков адв. Благой Потеров. „Може да се провери при секретарката ми, че г-н Потеров не е влизал в моя кабинет. Най-добре е да се провери при охраната, за да се види, че той въобще не се е качвал при мен.” Бахчеванов се видял за малко с Потеров в съдебната зала по време на едно дело.

Зам.-председателят на Апелативния съд и съдия по делото Георги Кошничаров гарантирал пред бургаските медии, че делото ще се гледа изцяло по закон.

Прокурор по делото на 4-ти май е Любомир Петров. Шефът му от Апелативна прокуратура Емил Христов заявява, че не познава Лечков и не е разговарял с него. За Христов се знае, че е близък с Благой Потеров, който е известен като адвокат на Митьо Очите и на цяла плеяда издирвани от европейското правосъдие сводници. Официално Потеров уж не е защитник на Лечков, пък демонстрира отлична осведоменост докъде е стигнало делото. Правел го просто от „любопитство”, цитира го вестникът.

„Десант” отбелязва, че в Сливен растат опасенията за възможност от възстановяването на Лечков на поста. Допълнителен градус към емоциите около сливенския кмет налива и фактът, че делата за отстраняване обикновено се гледат по разпоредбите на глава 22 от НПК. Там е предвидено подобни казуси да не се решават на публично заседание, където медиите могат да проследяват всяко действие на страните, а на закрит процес. При него съдебният състав се събира в определен кабинет от административната сграда и само по документи решават случая. Лечков бе отстранен в Сливен именно на такова дело. Очаква се и апелативните магистрати да закрият делото, въпреки огромния интерес към него както от страна на медиите, така и от страна на обществеността.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев