Община Сливен

6 години затвор при строг режим за кмета на котленското село Топузово, заловен с 24 кг. дрога

-------------------------------
10.11.2016 / 15:38

Окръжен съд - Ямбол одобри споразумение, съгласно което обв. Николай Михайлов Попов от с. Топузово, област Сливен се признава за виновен в това, че на 28 март 2016 г. около 12.25 часа през ГКПП - Лесово, област Ямбол, на трасе за обработка на изходящи автомобили от Република България за Република Турция с автомобил марка „Ауди А8“, без надлежно разрешително, направил опит да пренесе през границата на страната (от Република България за Република Турция) високо рисково наркотично вещество (MDMA, екстази) с общо нето тегло 23 962.720 грама на обща стойност 599 068 лева, находящи се в 15 прозрачни полиетиленови плика, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.

За това тежко умишлено престъпление обв.Попов е приел да му бъде наложено наказание в размер на 6 години „лишаване от свобода“, което ще изтърпи ефективно при „строг“ режим в затворническо общежитие от закрит тип и „глоба“ в размер на 100 000 лв.

Съдът е потвърдил взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Наркотикът е отнет в полза на държавата и подлежи на унищожаване. Автомобилът, послужил за превозване на наркотика също е отнет в полза на държавата.

Споразумението има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда и не подлежи на обжалване. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев