Община Сливен

Община Сливен предприе мерки за пропаднали участъци по булевард „Панайот Хитов“

-------------------------------
10.11.2016 / 15:11

„Община Сливен още преди две седмици предприе своевременни мерки по обезопасяване на пропадане на участък от пътя по булевард „Панайот Хитов“, съобщи зам.-кметът по строителството Стефан Кондузов. За друго пропадане е уведомено ВиК. Единият участък се намира до паметника на Панайот Хитов, в дясното платно по посока Карандила, на около метър разстояние от тротоара. Най-вероятната причина за дупката е изнасяне на земни маси под асфалта заради наличието на стари септични ями. От тогава ежедневно се извършва засипване с пръст. По мнение на специалистите засипването ще продължи до момента, в който пропадането приключи и се запълни пространството под леглото на пътя. Едва тогава ще се извърши асфалтиране. На обекта са поставени обозначителни знаци. Извършва се постоянен съвместен контрол с районното управление на полицията.

„Това пропадане не е единичен случай за Сливен, тъй като се дължи на наличието на стари септични ями и кладенци из цялата територия града, особено в старите квартали“, каза инж. Снежана Кънева – началник отдел „Сигурност и управление при кризи“. В кварталите „Клуцохор“ и „Комлука“ случаите са чести.

„През последните два месеца се регистрират средно по четири пропадания месечно. Общинска администрация е наясно, че е необходимо да бъде направена хидрогеоложка картина, но изследванията са много скъпи и реагираме според указанията на специалистите“, каза Кънева.

По същия булевард, около магазин „Мерканто“, също е регистрирано пропадане, получено вследствие на извършване на аварийни ремонти по водопреносната мрежа. Сигнал е подаден на дежурния във Вик. Ще бъдат предприети мерки по възстановяване. Общинска администрация призовава гражданите към разбиране и търпение.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев