Община Сливен

Бюро по труда - Сливен обявява свободни работни места в Испания, Великобритания и Германия

------------------------------------
10.11.2016 / 11:17

Агенцията по заетостта обявява набиране на жени за бране на ягоди в Испания, провинция Уелва. Желателен е опит в селскостопанската работа, добро физическо състояние, работи се при високи температури, необходима е нагласа за съвместно съжителство с жени от други държави.

Заплащането е 38,70 евро на ден (след удръжки за социални, здравни осигуровки и ДОД). Работодателят осигурява жилище безплатно и заплаща пътуването до Испания, но стойността на билета се удържа от първата заплата. Храната е за сметка на работничките.

Кандидатките трябва да са на възраст от 20 до 40 години. Предимство ще имат работилите в Испания, които притежават “NIE” - испански Идентификационен номер на чужденец.

Одобрените след предварителен подбор ще бъдат уведомени допълнително за мястото, датата и часa на провеждане на интервюто, което ще се проведе през м. януари 2017 г.

Краен срок за записване - 10.01.2017 г. до 12: 00ч. в стая № 20 , етаж 3 в Дирекция „Бюро по труда” - Сливен.

 

 

Сезонна работа в селското стопанство във ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

 

Информация за работодателя - оферта № 4474

Име: Cobrey farms

Лице за контакт: Emma Hicks

 

Адрес: Coleraine Buildings, Ross-On-Wye, Herefordshire, HR9 5SG

Държава: Обединено кралство

 

Тел: 00441989562770

Web site: www.cobrey.co.uk

 

Сектор: Agriculture

 

Информация за работното място

Наименование на позицията: селскостопански работник

Описание на длъжността/Отговорности: селскостопански работник - берач на аспержи за сезонна заетост

Брой свободни работни места: 200

 

Изисквания към кандидатите

Образование: Средно / след средно образование

Опит: Опит в бране на плодове/зеленчуци е предимство

Езиковия умения: Английски - 5 - Основно

Шофьорска книжка: Не

Други: Работата включва бране на аспержи /отрязване с нож/ и събирането им в касетки /колички/ или в трактор. Изисква се физическа издръжливост, тъй като работата изисква ходене по полето, вдигане на касетки, навеждане за отрязване на аспержите и носене на тежки материали. Във фермата работят българи, поради което не се изискват много добри езикови умения, но разговорен английски език е предимство. С работодателят се сключва т.нар Нулев трудов договор /Zero contract/, съгласно който работникът работи, когато има работа и когато няма работа, работодателят може да не му възлага задачи, съответно е възможно да има дни, в които се работи над 8 часа и такива, в които изобщо не се работи. Повече за условията на нулевия трудов договор може да се намери на адрес /на английски език/ http://www.acas.org.uk/index.aspx?articleid=4468. Работата зависи и от климатичните условия. Кандидатстването е он лайн, чрез попълване на апликационна форма на официалната страница на компанията www.cobrey.co.uk, който е изцяло преведен на български език. Заплащането е почасово - 6.95 британски лири за лицата м/у 18 и 24 години и 7,20 лири за лицата на и над 25-годишна възраст

 

Заплащане и условия на заетост

Заплата: ок 200-230 британски лири седмично /след удръжката за настаняване/

Система на заплащане: седмично

Месторабота: Херефорд, Норфолк, Съфолк

 

Период на договора /срочен, постоянен/: временен /ок. 2 месеца/

Бр. работни часове на седмица: 42-48

Настаняване: Да

Храна: Не

Пътни разходи до страната: Не

Други: Работодателят предлага настаняване в мобилни къщи /каравани/, м/у 4 и 6 човека в каравана. Заплаща се 42 лири на човек седмично, което включва наем, ток, вода, газ.

 

Начин за кандидатстване

Документи, изисквани от работодателя: он лайн апликационна форма

Език, на който да бъдат представени документите: български

Къде да се изпращат документите: кандидатстването е он лайн чрез сайта на компанията.

E-mail за изпращане на документите: www.cobrey.co.uk

Крайна дата за кандидатстване: 30.12.2016 г.

 

 

30 свободни работни места в Германия в сферата на туризма

 

30 кандидати за работа в туристическия сектор на Германия ще могат да се явят на интервю, организирано в Бургас, и от края на 2016 г. да започнат желаната работа. Тази възможност предоставят Агенцията по заетостта и EURES България в сътрудничество с германската Федерална агенция по труда.

Предлагат се работни места във верига хотели „Мarriott“, както и в областта на системната гастрономия в ресторанти „McDonald’s“ във Франкфурт и региона.

Заплащането на одобрените кандидати за хотели „Мarriott“ е от 2.054,00 EUR до 2.206,00 EUR, според професионалната квалификацията и опита, а в „McDonald’s“ – 8,60 евро/час, според тарифния договор.

 

Работното време по 30-те оферти също е регламентирано, като за „McDonald’s“ то е 5 дни седмично (понеделник – неделя) на смени в различни сфери – кухня, каса, склад, почистване. Предложението на хотели „Мarriott“ е за пълен работен ден – 38,8 часа/седмично, на смени.

 

Двамата работодатели ще оказват и допълнителна подкрепа на избраните кандидати. „McDonald’s“ ще подпомага своите избраници при наемането на жилище (предоставяне на контакти) и ще предоставя безплатна храна за персонала през работно време. Хотели „Мarriott“ осигуряват възможност за временно настаняване, като също включват храна за периода на работното време.

 

Кандидатите следва да изпратят по електронна поща автобиография в EUROPASS формат (задължително) на немски или английски език, мотивационно писмо, сертификати в оригинал и с превод, документи за образование по специалността, препоръки (при наличие). Всички документи трябва да са преведени на немски или английски език според изискванията на конкретните оферти.

 

Желаещите могат да изпращат документи на следните е-мейл адреси:

 

• За работа в ресторанти „McDonald’s“ (в сферата на системната гастрономия): B.Tashenov@az.government.bg.

 

• За работа в хотели „Мarriott“ (в сферата на хотелиерство и ресторантьорство): S.Taseva@az.government.bg

 

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на интервю на 22.11.2016 г. в гр. Бургас, което ще се проведе на немски език от представители на германската Централата за международно и специализирано посредничество в гр. Франкфурт.

 

Повече информация за предлаганите оферти и изискванията към кандидатите можете да намерите на сайта: eures.bg в рубриката „Работни места”: (№№ 49758; 49759; 49760; 49761; 49762; 49769 и 49770) и в Д”Бюро по труда”– Сливен, етаж 3, стая 20.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев