Община Сливен

СДС с отворено писмо в подкрепа на Цачева: Да изберем президент, който няма да допусне намесата на Кремъл

-------------------------------
09.11.2016 / 15:20

СДС пубиликува отворено писмо в подкрепа на Цецка Цачева за балотажа на президентските избори.

Публикуваме пълния текст без редакторска намеса:

 

Уважаеми дами и господа,

Уважаеми български демократи,

 

Благодарим на всички, които подкрепиха на първи тур кандидатите на РБ, Трайчо Трайков и ген. Съби Събев. Те не успяха да стигнат до балотаж, но показаха ясно кой е правилният път за България – пътят на демократичните постижения, на достойното членство в ЕС и НАТО, на защита на националните ни интереси във всички направления!

 

Днес, повече отвсякога, е важно да вървим по този път! Защото светът се променя пред очите ни. Защото обединена Европа е застрашена от мигрантската вълна и войната на Изток. Защото само лидери с ясна и твърда позиция за ориентацията на България, могат да я преведат през опасностите и предизвикателствата на усложнената международна

обстановка!

 

Президентът, който ще застане начело на България, трябва да е човек без колебания накъде е вярната за Родината посока! Който няма да позволи намесата на Кремъл в политиката на страната ни! Който ще бъде приет с

доверие от евроатлантическите ни партньори!

 

Ние не смятаме, че това може да бъде Румен Радев. Защото той, българският генерал, позволи пред очите му да бъде стъпкано и поругано европейското знаме на събора на русофилите през септември! И всичките му евроатлантически клетви бледнеят пред този единствен показателен акт на антиевропейско и реваншистко поведение на поддръжниците му!

 

Същите хора виждат в негово лице ракетата-носител на връщането на БСП на власт!

 

И това ще стане факт, ако Румен Радев бъде избран за президент. Ние сме убедени, че със сигурната подкрепа на ДПС, този сценарий е възможен!

 

Но това може и да не се случи, ако всички демократи и милеещи за бъдещето на страната ни хора, дадат своя вот в неделя за кандидата, който застава срещу Румен Радев и подкрепящата го ДПС!

 

Не трябва да рискуваме избрания път към Европа и НАТО да бъде подложен на съмнение!

 

СДС е партията, която свали комунистите от власт преди 27 години и не можем да допуснем те отново триумфално да се върнат!

 

Затова Ви призоваваме – нека в неделя да потвърдим, че гледаме към Европа, а не към Москва, че не искаме отново БСП и ДПС, че България наистина е европейска и демократична държава!

 

Нека да подкрепим кандидатпрезидентската двойка на нашите партньори от дясното европейско семейство на ЕНП – Цецка Цачева и Пламен Манушев!

 

Вярваме, че силата на демократите ще надделее, за да не осъмнем в понеделник с червен генерал начело на България! "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев